G4Media.ro

FOTO A treia licitație ratată pentru reabilitarea Sinagogii din Constanța, singurul lăcaș…

sursa foto: Info Sud-Est

FOTO A treia licitație ratată pentru reabilitarea Sinagogii din Constanța, singurul lăcaș de cult evreiesc din România din care au rămas doar zidurile/ Povestea ruinei a făcut înconjurul presei din Israel

A treia licitație pentru lucrările de restaurare a Sinagogii din Constanța a fost anulată, conform portalului de achiziții publice, transmite Info Sud-Est. Motivul invocat de Compania Națională de Investiții este acela că “au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”. Povestea Sinagogii din Constanța care a ajuns ruină a făcut înconjurul presei din Israel, fiind relatată în Jewish Heritage, Jerusalem Post și Haaretz.

sursa foto: Info Sud-Est

Contactat telefonic, președintele comunității evreiești din Constanța, Sorin Lucian Ionescu, susține că nu știe de ultima anulare a licitației, dar că unul dintre motivele anulării licitației anterioare invocat de CNI a fost lipsa de experiență a companiilor în restaurarea monumentelor istorice, deși Sinagoga Așkenază nu este la acest moment pe lista monumentelor istorice din România.

sursa foto: Info Sud-Est

Reabilitarea Sinagogii din Constanța, singura din țară care a ajuns o ruină, stagnează de șase ani de zile, deși există finanțare pentru proiect, iar restaurarea lăcașului de cult este o urgență. După anularea a două licitații, pe 6 octombrie au fost deschise ofertele pentru a treia oară. Deși suma alocată s-a mărit de la 1 milion la peste 3 milioane de euro, și de această dată, conform portalului de achiziții publice, licitația a fost anulată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...