G4Media.ro

FOTO A înflorit Papucul Doamnei, o orhidee sălbatică extrem de rară /…

Sursa foto: Facebook / Romsilva

FOTO A înflorit Papucul Doamnei, o orhidee sălbatică extrem de rară / Este o plantă protejată  din anul 1938

Papucul Doamnei, o plantă foarte rară, a înflorit într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Flămânzi (Botoșani), Romsilva, anunță Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Papucul Doamnei (Cypripedium calceolus) este o orhidee sălbatică, extrem de rară la nivel european și protejată în România începând cu anul 1938.

Sursa foto: Facebook / Romsilva

”Această floare deosebită are o înălțime de până la 80 de centimetri,  frunze late, ovale și flori mari la care petala inferioară este transformată într-un fel de „vas” de culoare galben intens, iar cele laterale şi cea superioară sunt mai înguste şi de culoare roșu închis sau brună. Înflorește în poienile din păduri din zonele de deal și munte, în zone cu multă umiditate”, transmite Romsilva într-o postare pe Facebook.

Sursa foto: Facebook / Romsilva

Direcția Silvică Botoșani administrează, prin cele șase ocoale silvice, 48.577 hectare păduri, din care 34.577 hectare sunt păduri aflate în proprietatea publică a statului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Perfect! Acum, că ați dat locația, mamiferele maneliste vor ști unde este la moda să îți faci grătar, să asculți manele, și să rupi flori pentru a te poza cu ele pentru Facebook!

  2. A inflorit si p1zd@ t1ganc11, o frumusete!