G4Media.ro

Fotbalistul francez Paul Pogba a fost suspendat 4 ani din cauza dopajului

Photo by MARCO BERTORELLO / AFP

Fotbalistul francez Paul Pogba a fost suspendat 4 ani din cauza dopajului

Paul Pogba (30 de ani) a primit o suspendare de 4 ani din fotbal din cauza testării pozitive cu o substanță interzisă în fotbal. Jucătorul francez a fost prima dată testat pozitiv în august 2023, iar acum suspendarea sa a fost confirmată, arată Express.

Suspendarea lui Paul Pogba începe însă din 20 august 2023, în momentul în care a fost pentru prima dată testat, imediat după meciul din Seria A dintre Udinese și Juventus. Astfel, Pogba va trebui să stea departe de teren până în anul 2027.

Procuratura nu a crezut niciodată în varianta consumului accidental de Dhea, sau dehidroepiandrosteron, așa-numitul „hormon al tinereții”, conform La Repubblica. Cu toate acestea, decizia Tribunalului Național Antidoping nu este ultima luptă juridică deoarece Pogba va apela și la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) din Lausanne pentru a-și dovedi nevinovăția sau, cel puțin, pentru a obține o reducere a suspendării.

Ultima sa apariție în fotbal a fost pe 3 septembrie 2023, în cadrul unui meci cu Empoli. Fotbalistul francez a jucat de-a lungul carierei sale la Juventus și la Manchester United, iar cu echipa națională are în palmares o Cupă Mondială în 2018. În acest sezon a avut doar două prezențe în echipa italiană.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...