G4Media.ro

Fotbaliștii români vor să iasă în stradă / Sunt nemulțumiți că nu…

sursa foto: Pexels

Fotbaliștii români vor să iasă în stradă / Sunt nemulțumiți că nu au aceleași drepturi ca fotbaliștii străini / Președintele AFAN: ”Bulgarii n-au nicio problemă și d-asta îmi e ciudă”

Președintele Asociației Fotbaliştilor Amatori si Nonamatori din România (AFAN), Emilian Hulubei,  a declarat într-un interviu acordat GSP.ro că jucătorii români de fotbal ar vrea să organizeze un protest, deoarece tratați diferit față de străini. Este vorba de procedura de reziliere a contractelor, în cazul unor restanțe salariale.

„Doar noi și Serbia, care nu e nici măcar în Uniunea Europeană, suntem într-o situație dificilă. Bulgarii n-au nicio problemă și d-asta îmi e ciudă. E frustrant. Să sperăm că Federația va înțelege și va da curs invitației de modifica regulamentele și de a le aduce cât mai aproape de cele FIFA. E deranjat, ca jucător român, să nu ai aceleași drepturi ca jucătorii străini care sunt în aceeași echipă cu tine. E frustrant”, a spus Hulubei.

Liderul sindicatului fotbaliștilor susține că există posibilitatea să se ajungă la un miting de protest, cu 1000 de jucători în stradă, în limita condițiilor impuse de restricțiile Covid.

”Jucătorii străini, față de jucătorii români, își pot recupera întregul contract, dacă nu sunt plătiți. Se pot duce la FIFA, iar FIFA îți dă banii la zi și compensație, adică banii pe întregea perioadă a contractului. Jucătorii români sunt discriminați în România. Dacă vrea să devină liber de contract, un român trebuie să urmeze aceeași procedură ca la FIFA, dar nu are posibilitatea de a pleca imediat după ce expiră termenul de 15 zile dat clubului pentru a-i plăti restanțele. El rămâne prins până când litigiul se soluționează la Comisiile din România. O astfel de judecată poate dura 3-4 luni”, a declarat Emilian Hulubei.

Ultimul miting al fotbaliștilor s-a desfășurat în 2002.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cum naiba sa te compari cu cei din afară, cum joacă ai noștri și cum joacă străinii?
    Sunt câțiva mai buni in rest nimic!!!😀😀😀