G4Media.ro

Fostul primar din Miercurea Ciuc, achitat definitiv în dosarul de corupție. Robert…

Sursa Foto: MTI

Fostul primar din Miercurea Ciuc, achitat definitiv în dosarul de corupție. Robert Raduly fusese reținut de procurori în 2015

Curtea de Apel Mureş i-a achitat miercuri pe fostul primar al oraşului Miercurea Ciuc, Róbert Ráduly (foto) şi pe fostul viceprimar Domokos Szőke, de toate capetele de acuzare ale DNA, anunță publicația Transindex.

Instanța a confirmat sentința de achitare pronunțată în 2019 de Tribunalul Mureș.

În iunie 2015, DNA l-a acuzat pe Róbert Ráduly de abuz în serviciu şi conflict de interese, iar pe Domokos Szőke, de abuz în serviciu şi instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

Sentinţa pronunţată dispune ridicarea sechestrului pus pe averea inculpaţilor.

Procurorii DNA au efectuat percheziţii la Primăria din Miercurea Ciuc şi la domiciliul celor doi edili, la 29 aprilie 2015. Procurorii i-au şi reţinut atunci pe Róbert Ráduly şi Domokos Szőke, iar ulterior, instanţa a dispus arestul acestora la domiciliu.

Róbert Ráduly a vrut să candideze în acest an pentru un al patrulea mandat de primar, dar a pierdut alegerile interne din UDMR în fața lui Attila Korodi, care a și devenit edilul municipiului Miercurea Ciuc.

Foto: MTI

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Robert Raduly fusese primar în Miercurea Ciuc, nu Tîrgu Mureș …

  2. Ați scris primarul din Târgu Mureș, dar e primarul din Miercurea Ciuc, dar nah, e tătuna, nu? Ce contează…

  3. Lol, IAR „curtea de apel” Tg. Mureș???
    După toate „performanțele deosebite” de acolo încă nu a fost desființată?
    Parcă promisese predoiu o anchetă după bătaia de joc din cazul Țăndărei!

  4. PENSIILE SPECIALR LOVESC DIN NOU
    parca si pe corduneanu tot acolo l-au lasat liber

  5. DNA i-a fabricat 3 dosare si deputatului Attila Marko. In doua dintre ele si el a fost achitat, sunt sanse sa fie achitat si in al treilea dosar politic instrumentat de institutia lui Kovesi. Cred ca statul roman va plati despagubiri serioase pentru aceste magarii.

    • de unde stii ca i s-au fabricat dosare, si pe ce iti bazezi informatia?
      de unde stii ca achitarea nu a venit care urmare a macelaririi de catre PSD+CaCaR (PENSIILE SPECIALE), a legilor justitiei?
      de unde stii ca magistratii – PENSIILE SPECIALE care au antecedente periculoase in achitari dubioase, nu au „lovit” din nou ?

    • nu stiu daca ai vazut ca e vorba de „abuz in serviciu”, minunea aia, care e PSD+CaCaR, au zis ca nu e infractiune, ca e liber la „abuz in serviciu”

    • @Andrei Mai citeste si pe altundeva decât presa antiPSD. A fost acuzat cã a pãgubit Biserica Ortodoxa pentru ca a avizat favorabil o cladire pentru o facultate privata fara a fi cerut incuviintarea Episcopiei Ortodoxe. Insusi epicopul Andrei Nicolae Moldovan a negat acuzatia si a refuzat sa depuna plangere si sa se constituie parte vatamata. De asemenea toti martorii audiati la proces au negat acuzatiile DNA, cu toate presiunile facute de DNA asupra lor. Si au facut-o atât la procesul initial cat si acum la curtea de apel. Au fost achitati din lipsa de probe nu din ciopartirea legilor justitiei.

  6. o jigodie hortista, corupt pana in maduva oaselor.

    • mai canta si tu pe la alt parastas legionar

  7. Nu-i nimic,ca sa se vada ca lucreaza il va condamna pe medicul
    Mihai Tarnoveanu (care a citat,pe Facebook,dintr-un articol al lui Eminescu,”Echilibru”) )…in cazul acesta,exista probe indubitabile,iar fapta a adus mari prejudicii,sesizate de dl.A.Zsolt…ce Tandarei,ce coruptie !?puteti dovedi asa ceva?!aveti probe ca s-a facut trafic de persoane sau abuz in serviciu ?! vax !