G4Media.ro

Fostul preşedinte UDMR al CJ Bihor, Alexandru Kiss, scapă de dosarul penal…

Sursa foto: Agerpres / Constantin Duma

Fostul preşedinte UDMR al CJ Bihor, Alexandru Kiss, scapă de dosarul penal în care inițial a primit 8 ani de detenţie pentru o mită de 4 milioane de euro / Decizia Tribunalului Bihor nu e definitivă

Judecătoarea Veronica Ioniță de la Tribunalul Bihor l-a achitat pe fostul președinte UDMR al CJ Bihor, Alexandru Kiss, pentru spălare de bani și abuz în serviciu, iar pentru trafic de influență și luare de mită a dispus încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripției, potrivit deciziei Tribunalului Bihor. Sentința Tribunalului Bihor nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Oradea.

În cazul infracțiunii de abuz în serviciu, judecătoarea a constat că fapta nu este prevăzută de legea penală ca urmare a deciziei CCR privind dezinciminarea abuzului în serviciu prin încălcarea de legislație secundară, au explicat juriștii consultați de G4media.ro.

Cu toate acestea, judecătoarea a dispus confiscarea de la Alexandru Kiss a sumei de peste 1,1 milioane de euro primite mită.

Ia act că persoana vătămată Consiliul Județean Bihor, nu s-a constituit parte civilă în cauză (…)

Dispune confiscarea de la inculpatul Kiss Alexandru Iosif Francisc a sumei de 561.832,63 euro, în echivalent lei la cursul BNR de la data plății, reprezentând banii obținuți prin săvârșirea faptei de trafic de influență (…)

Dispune confiscarea de la inculpatul Kiss Alexandru Iosif Francisc a sumei de 582.600 euro, în echivalent lei la cursul BNR de la data plății, reprezentând banii obținuți prin săvârșirea faptei de luare de mită”, este decizia instanței.

Tribunalul Bihor a dispus și achitarea omului de afaceri Beneamin Rus, patronul Selina Oradea, pentru spălare de bani și instigare la abuz în serviciu.

Pe 11 noiembrie 2020, Tribunalul Bihor a anulat interceptările realizate de SRI pe mandat de siguranță națională (MSN) din dosarul fostului preşedinte al CJ Bihor, Alexandru Kiss, și al afaceristului Beneamin Rus, patron al Selina Oradea, potrivit deciziei instanței din 11 noiembrie 2020.

Decizia Tribunalului Bihor de anulare a probelor a venit în rejudecare după ce, inițial, fostul șef al CJ Bihor, Alexandru Kiss, primise, la aceeași instanță, 8 ani de detenție pentru o mită de 4 milioane de euro. Afaceristul Beneamin Rus primise 4 ani pentru spălare de bani.

Sentința inițială a Tribunalului Bihor, din iunie 2018, a fost anulată de Curtea de Apel Oradea cu aportul decisiv al judecătorului Mihail Udroiu, fost consilier al ex-șefei DIICOT, Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de detenție.

Dosarul lui Kiss și Beneamin Rus a fost instrumentat cu ajutorul autorităților judiciare din Ungaria, Germania și Olanda.

G4media.ro semnala încă din noiembrie 2020 că dosarul se află în pragul prescrierii.

Proiectul de lege inițiat de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, privind salvarea probelor obținute de SRI pe MSN este blocat în proceduri parlamentare. (Foto: Agerpres / Constantin Duma)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Si ziceti ca nu functioneza justitia in statul condus de psd pnl?? Cum se poate intampla ca de la 8 ani de condamnare, sa se ajunga la zero.Romania e furata zi de zi si noi aprobam acest furt prin rezultatul votului din ultimii 30 de ani. Eu cred ca romanul are in ADN, un micron de hot, care odata cu trecerea timpului daca este cultivat, acesta creste si se face mare si de aceea nu ne mai deranjeaza furaciunea si coruptia.

  • Justitia ar functiona daca ar avea legi ok. Acest infractor a scapat datorita modificarilor la legile justitiei facute de PSD in 2017-2018 !

  • Sa ne spuna j3gul de Eugen care pupa in dos PSD-ul daca e normal ce se intampla in urma legilor justitiei decimate de hotii pe care ii sustine. In schimb, stie sa manance 💩 despre URS. Fit-ar ma.ta de prøst incult!!!

  • PSD + PNL + UDMR = corupție !
   Sub oblăduirea și cu susținerea necondiționată a lui Johanis și a gherțoilor de la haznalele tv ale Varanului și Fugarului Ghiță, coaliția celor trei grupări infracționale își salvează hoții și averile.

 2. Consiliul județean nu s-au constituit parte civilă? Nici de forma? Ilie Bolojan?

 3. Pe bune?????
  Eu zic că ar trebui dată lege: În România, singura care fură este Elena Udrea. Rușine ei!

 4. Judecatorul a fost clar cumparat. DNA sa se autosesizeze…oops dar au desfiintat atributiile DNA si le-au mutat a sectia speciala pe care au inmultit-o in loc s-o desfiinteze! PNL + PSD = mafia

 5. „Ciocu’ mic, că acum noi suntem la putere!”

 6. Fata adevarata a cualitiei!☠

 7. Desființați, dracului, de tot Codul ăla Penal, măcar așa am ști o treabă!
  De fapt, desființați, dracului, tot Sistemul Judiciar, că e degeaba și livrează doar pagubă, adică deficit bugetar imens, prin existența și funcționarea lui în condițiile din ultimul timp, adică de vreo 20 de ani!

 8. E o decizie absolut normală într-un stat mafiot cu un general de carton in fruntea sa… Miniștrii de justiție liberali sunt chiar mai odioși decât psdistii, carevasăzică, Valeriu Stoica care a dezincriminat bancruta frauduloasă…

 9. Dacă mita a fost 4 milioane EUR cu cât a fost furat bugetul RO ? Cel puțin 8 milioane EUR. Un om câștiga intr-o viața de munca in RO in medie 54.000 EUR la un salariu brut mediu lunar 1200 EUR si 45 de ani de activitate…Adica a fost furat echivalentul muncii de o viața a 177 de romani. Acum presupunând ca cel puțin jumătate din bani se duc pe cheltuieli curente suma de 8 milioane de EUR ar putea fi strânsă de 355 de oameni care ar face economii drastice pana la sfârșitul vieții.
  Spuneți voi care e pedeapsa corecta pentru un hot din asta care in câteva minute cu o semnătura jefuiește 8 mil de EUR când noi nu avem străzi, autostrăzi, transport de calitate, utilități la sate si nu avem spitale si scoli decente in toată țara. Eu i-as da coruptului 16 ani de închisoare cu executare si confiscarea integrala a averii atât lui cât si beneficiarului pana la recuperarea integrala a celor 8 mil. EUR cu indexarea inflației anual. Ar mai îndrăzni cineva daca am avea pedepse juste ? Nu cred… Pana când nu se schimba legile si codul penal România va rămâne o țara corupta in care hoții ne rad in nas din mașinile si vilele lor furate.

 10. A 3-a putere în stat e total inutilă.