G4Media.ro

Fostul preşedinte de la Combaterea Spălării Banilor, audiat la Parchet / Procurorii…

sursa foto: Facebook

Fostul preşedinte de la Combaterea Spălării Banilor, audiat la Parchet / Procurorii cer arestarea preventivă

Laurenţiu Baranga, fost preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, a fost audiat duminică la Parchetul General, în dosarul în care a fost reţinut de procurori pentru înşelăciune, el fiind suspectat că şi-a falsificat diploma de Bacalaureat, transmite Agerpres.

Oficiali din Parchetul General au confirmat că Laurenţiu Baranga va fi dus în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Laurenţiu Baranga a fost reţinut sâmbătă, după ce poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – IGPR, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au efectuat o percheziţie la domiciliul său din municipiul Râmnicu Vâlcea.

„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt”, susţine Poliţia Română.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de Baranga de la mai mulţi angajatori.

Laurenţiu Baranga a fost numit la începutul lunii septembrie la conducerea Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, el demisionând joi din această funcţie.

El şi-a luat diploma de Bacalaureat în anul 1999, la vârsta de 32 de ani, fiind absolvent al Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonid” din Bucureşti, apoi la vârsta de 41 de ani a absolvit Facultatea de Management – Universitatea Ecologică Bucureşti, iar la vârsta de 44 de ani devine doctor în management la Universitatea Valahia din Târgovişte.

Baranga a urmat cursurile mai multor instituţii de învăţământ, obţinând numeroase titluri şi diplome: mediator, evaluator de competenţe profesionale, studii postuniversitare la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, cursant la Colegiul Naţional de Apărare, membru în ARACIS, asistent universitar doctorand şi lector universitar la Universitatea Titu Maiorescu – Facultatea de Ştiinţe Economice, conferenţiar universitar la Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie – Alexandria.

Din anul 2009 până în septembrie 2020, Laurenţiu Baranga a fost pe rând consilier, adjunct şef de serviciu şi director adjunct la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat

Citește și

VIDEO Fostul șef de la Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor, acuzat că și-a falsificat diploma de bacalaureat, a fost reținut pentru 24 de ore

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. serios

  .. asta e cerinta mea

  opriti MIZERIA asta de joc de societate

  definitiv.

  🙂 🙂 🙂

  • gasiti-va alte moduri de a va distra

   nu mai faceti astfel de … daruri

   Pentru ca , intr-o zi , cineva , va nimeri … Cutia care … nu trebuie …

   🙂 🙂 🙂

  • de ce ?

   pentru ca matematic , probabilistic … Totul e posibil

   chiar daca unele Sanse sunt … mici

   au si ele posibilitate de Materializare

   🙂 🙂 🙂

 2. Mai degrabă a fost promovat la rang înalt în baza relațiilor cu crima organizata statala decât a falsificarilor care se practica în toate instituțiile Romaniei.

 3. ar fi putut fi Apocalipsa

  🙂 🙂 🙂

 4. Frumusetea.

  🙂 🙂 🙂

 5. arestati si pe cei care l au propus in functie pe analfabetul asta..sapati putin si veti ajunge la GIO PSD… au infestat toate institutiile cu analfabeti, incompetenti, slugi, nepoti, curve,amante.. trebuie deparazitat tot aparatul bugetar..muie psd

 6. ! cobilița nostra

  simplificarile ajuta mintea dar nu au validitate!

  omul a ajuns unde a ajuns pentru ca apartinea structurilor de securitate nationala! Punct.

  de ce a fost dat in gat, ce a gresit, ce nu a facut, ce trebuia sa faca, evident ca aceste intrebari sunt prea grele pentru domnia.voastra!