G4Media.ro

Fostul manager al Spitalului „Sf Spiridon” din Iași, demis în urmă cu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Fostul manager al Spitalului „Sf Spiridon” din Iași, demis în urmă cu o lună, numit de ministrul Rafila în funcția de director medical, anunță deputatul USR Emanuel Ungureanu / Demiterea a venit după calificativul „nesatisfăcător” la evaluarea activității manageriale pe 2022 

Dan Timofte, fostul manager al Spitalului „Sf Spiridon” din Iași, demis în urmă cu o lună, a fost numit acum de către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în funcția de director medical al spitalului, a anunțat, marți, deputatul USR Emanuel Ungureanu. Demiterea din funcția de manager a lui Timofte a venit după ce acesta a obținut calificativul „nesatisfăcător” la evaluarea activității manageriale pe anul 2022, potrivit presei locale.

„Rafila l-a numit Director Medical la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași pe același Dan Timofte pe care l-a demis în iunie pentru INCOMPETENȚĂ! Prin ordinul de ministru 2595 din 27 iulie, Rafila l-a numit în funcția de Director Medical al Spitalului Sfântul Spiridon pe fostul manager al aceluiași spital care, timp de 4 ani, a ascuns faptul că în acel spital se refoloseau dispozitive de unică folosință pentru pacienții cu afecțiuni grave ale inimii.( Foto 2) Domnul Dan Timofte a băgat în faliment Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, la această oră majoritatea stocurilor de medicamente și consumabile este ZERO! Renumirea lui Dan Timofte în fruntea conducerii Spitalului Sfântul Spiridon arată modul cinic și ticălos prin care conduce Rafila sistemul sanitar din România. Cum poate să acorde Rafila încrederea funcției de Director Medical unui om pe care l-ai demis acum o lună? De aceea mor oameni cu zile în spitalele României și pacienții sunt abandonați pe străzi pentru că Rafila numește în funcție în mod iresponsabil manageri și directori medicali dovediți corupți sau incompetenți!”, afirmă deputatul Ungureanu într-o postare pe Facebook.

El postează și decizia emisă în urma ordinului ministrului pentru numirea lui Timofte în funcția de director medical.

La sfârșitul lunii iunie, ministrul Sănătății a emis un ordin prin care Dan Timofte era revocat din funcția de manager al Spitalului „Sf Spiridon” din Iași, „ca urmare a obținerii calificativului «nesatisfăcător» la evaluarea activității managerului pentru anul 2022”, potrivit ordinului publicat atunci de Ziarul de Iași.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...