G4Media.ro

Fostul fotbalist francez, Jean-Pierre Adams, a murit după ce stat 39 de…

Fostul fotbalist francez, Jean-Pierre Adams, a murit după ce stat 39 de ani în comă

Fostul fotbalist francez Jean-Pierre Adams, aflat în comă de 39 de ani, a murit la vârsta de 73 de ani, potrivit BBC.

Adams a fost internat în spital pentru operație la genunchi în martie 1982, dar nu și-a recăpătat niciodată cunoștința după o eroare privind furnizarea de anestezic. Născut în Senegal, fundașul a făcut peste 140 de prezențe la echipa de fotbal din Nisa și a jucat ulterior și la Paris Saint Germain.

Într-o declarație, PSG a declarat că Adams și-a impus respectul prin „plăcerea de viață, carisma și experiența sa”.

Nice a spus că clubul va aduce un omagiu lui Adams – care a câștigat 22 de trofee pentru Franța între 1972-1976 – înainte de următorul lor meci de acasă împotriva Monaco, pe 19 septembrie.

Adams a făcut, de asemenea, 84 de apariții pentru Nimes, care a spus că le transmit „cele mai sincere condoleanțe celor dragi și familiei sale”.

În ziua operației lui Adams pentru a repara un tendon deteriorat la genunchi – suferit în timp ce se afla pe un teren de antrenament – mulți angajați ai spitalului din Lyon erau în grevă.

Operația sa a continuat, anestezistul îngrijind în același timp opt pacienți, inclusiv Adams. Adams a fost supravegheat de un stagiar, care a spus mai târziu: „Nu eram la înălțimea sarcinii care mi-a fost încredințată”.

Între anestezist și stagiar, au fost făcute numeroase erori, determinându-l pe Adams să sufere un stop cardiac și leziuni cerebrale.

Abia la mijlocul anilor 1990 anestezistul și stagiarul au fost pedepsiți – o pedeapsă de o lună cu suspendare și o amendă de 750 de euro.

Adams a fost externat din spital după 15 luni și de atunci a fost îngrijit acasă în Nimes de soția sa, Bernadette.

Sursa foto: Twitter/ @NuhuAdams_

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Amenda de 750 Euro la mijlocul anilor ’90 când moneda euro a apărut în 2002…of of

  2. Unde ați văzut dumneavoastră cuvântul eutanasiere in articol ? 🙄

  3. Aici e buba: daca ai dreptul sa ai o trotineta sau 1000 de vapoare in proprietate personala, ai dreptul si la eutanasiere, schimbarea sexului si alte alegeri care-ti apartin exclusiv, si invers. Cu avortul, e mai complicat, depinzind de statutul embrionului si al fatului. In orice caz, majoritatea oamenilor sint pentru un tip de libertati, negindu-le pe celelalte sau, in cel mai bun caz, favorizeaza un tip de libertati in detrimentul celorlalte, desi aceste libertati sint strict echivalente. Schematic vorbind, dreapta proslaveste libertatile economice, negindu-le sau punindu-le in plan secund pe celelalte, iar stinga vice-versa.

    Et nous les Belges?

  4. Deci daca te violeaza unul si ramai gravida e ok sa fii obligata sa nasti copilul da? Asta sustii tu. Esti praf. Da-ti doua palme pana nu iti da viata doua picioare in gura. Si legatura cu subiectul care e???