G4Media.ro

Fostul comandant Wagner care a fugit în Norvegia, arestat în Suedia după…

sursa foto: Twitter

Fostul comandant Wagner care a fugit în Norvegia, arestat în Suedia după ce a trecut granița pentru a cumpăra țigări mai ieftine

Un fost comandant Wagner care a fugit în Norvegia a fost arestat în Suedia, a declarat un activist rus pentru drepturile omului, citat de Sky News.

Andrej Medvedev a dezertat după ce s-a alăturat grupului de mercenari ca voluntar în iulie și a fost trimis în Ucraina la 10 zile după ce a semnat contractul.

El a fost reținut după ce a trecut granița în Suedia cu un autobuz pentru a cumpăra țigări mai ieftine, a declarat Vladimir Osechkin.

În timp ce încerca să prindă un autobuz pentru a se întoarce în Norvegia, el a fost „lovit” de un vehicul de poliție, iar ofițerii l-au arestat din cauza unei probleme legate de migrație.

„Andrej susține că nu a știut că nu putea părăsi Norvegia până când nu a fost luată în considerare problema azilului politic”, a declarat Oseschkin.

Tânărul în vârstă de 26 de ani este în prezent deținut în închisoarea pentru migrație din Göteborg, a adăugat el.

Odată ajuns acolo, el a folosit telefonul pentru a contacta Fundația New Dissidents, pentru care lucrează Oseschkin, pentru a explica neînțelegerea.

„Noi nu suntem avocații acestui tânăr, dar el a părăsit voluntar Grupul Wagner, a refuzat să participe la război și a expus metodele inumane ale lui Evgheni Prigojin [liderul Wagner]”, a afirmat Oseschkin.

„El a decis să treacă de partea bună, iar noi am susținut această decizie și o considerăm singura posibilă”, a adăugat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Fumatul este dăunător.

  2. Ar putea traversa oceanul, e o „tutungerie” la intersectia 5-th Ave -17 E 79th St, New York !
    La schimb cu ziaristul american, ar putea ajunge invitatul lui Prigojin, la un trabuc, sa-i povesteasca din aventura… scandinava !