G4Media.ro

Fostul baron PSD Niculae Bădălău, trimis în judecată de DNA în dosarul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Fostul baron PSD Niculae Bădălău, trimis în judecată de DNA în dosarul în care e acuzat de dare de mită și trafic de influență

DNA l-a trimis vineri în judecată pe Niculae Bădălău, actual vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi, sub acuzația de luare de mită și trafic de influență, potrivit unui comunicat al procurorilor.

Bădălău este în arest preventiv, după ce a fost reținut de procurori în noiembrie.

Fostul baron PSD de Giurgiu e acuzat că i-a cerut unui primar să atribuie firmei ginerelui lui unele lucrări publice.

Comunicatul DNA:

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1018/VIII/3 din 27 noiembrie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților:

BĂDĂLĂU NICULAE, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor de:
– trafic de influență,
– dare de mită, în formă continuată,

Persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În zilele de 09 august 2022 și 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un anumit contract unei societăți administrate de o rudă a inculpatului. Contractul viza „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă…,” fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA.
În schimbul acestui “serviciu”, inculpatul ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), asupra căreia a lăsat să se înțeleagă că are influență, să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit primarului mai multe sume de bani pentru ca, în schimb, acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.
În același context, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% (170.000 euro) din valoarea contractului menționat mai sus, dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obțină pentru aceeași firmă, de la primăria respectivă. Ulterior, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă în legătură cu contractul în derulare.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Sa speram ca o sa fie trimis si in puscarie nu doar in judecata cum se intampla de obicei pe plaiurile mioritice.

  • LASATI ORICE SPERANTA !

   „Judecătoarele Daniela Panioglu și Alina Nadia Guluțanu, de la Curtea de Apel, au fost excluse din magistratură de „gruparea Savonea” din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Panioglu și Guluțanul se fac „vinovate“ de a-l fi condamnat pe Lucian Duță, fostul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, iar Guluțanu avea pe rol și dosarul milionarului fugar Puiu Popoviciu.”

  • `Nu spera si nu ai teama`, zicea Poetu` – si mare dreptate avea!
   Pun pariu ca `dosarul a fost remis…` bla, bla, pana la prescriere, `traiasca libertatea, traiasca … procurorul (dar si … judecatorul)`, caci `maria sa poporul` tace, si tace, si tace… Ura, ura, ura!

 2. Hai la mulți ani…

 3. La pușcărie cu toți găinării și tractoristi trădători de țară.

 4. Cojit de bani si dus la puscarie!pe banii nostri!sa plateasca inclusiv puscaria!!!

 5. A ricoșat uri.na din diaspora și s-a murdărit pe pantofi…

 6. Pe când o să vedem și sluga lui Laurențiu Nistor de la APAPROD Deva,eternul Arion Victor pentru (măcar) sustragerea unei instalații de climatizare din firmă.