G4Media.ro

Fostul atacant Viorel Turcu a murit la 60 de ani. A fost…

Fostul atacant Viorel Turcu a murit la 60 de ani. A fost unul dintre puținii fotbaliști români care au jucat împotriva lui Diego Maradona

Fostul atacant Viorel Turcu, care în cariera sa a jucat la FC Argeş, Steaua şi Dinamo, a decedat la vârsta de 60 de ani, a anunţat, duminică Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

Născut în 9 august 1960, Viorel Turcu şi-a început cariera în 1977 şi s-a retras în 1992, jucând la FC Argeş, Steaua, Dinamo, FC Olt Scorniceşti, UTA Arad, Nistrul Chişinău şi Szarvasi Vasas.

A fost considerat un mare talent care nu și-a atins însă potențialul maxim, în ciuda faptului că a jucat inclusiv la Steaua și Dinamo. A doua parte a vieții sale a fost extrem de chinuită, pierzându-și ambele picioare din cauza unei infecții. A fost unul dintre puținii fotbaliști români care au jucat împotriva lui Diego Maradona, cu ocazia unui amical cu Argentina în anii 80.

A debutat în Divizia A la 17 ani şi 10 luni, într-un meci din 1977-1978, cu FC Bihor, în deplasare. A câştigat titlul cu FC Argeş, Dinamo şi Steaua şi Cupa României în două rânduri cu cele două echipe bucureştene. A adunat 7 selecţii la echipa naţională, reuşind să înscrie o dată, într-un meci cu Japonia.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Tristețe.

    Îmi aduc aminte că în perioada de glorie a Argeșului, la sfârșitul anilor ’70, Halagian îl folosea pe post de armă secretă, introducându-l în teren pe tânărul Viorel Turcu în partea a doua a meciurilor dacă celebra tripletă Dobrin-Radu II-Doru Nicolae era incompletă sau ineficientă. De multe ori a izbutit să dea golul victoriei în cele 10-20 minute de joc, depășindu-și adversații amețiți după mai mult de o oră de blocaj la Dobrin, Radu sau Doru Nicolae.

    RIP

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.