G4Media.ro

Fosta șefă a DSP Galați, cercetată de ANI pentru conflict de interese/…

sursa foto: Viața Liberă

Fosta șefă a DSP Galați, cercetată de ANI pentru conflict de interese/ Mariana Ioan este acuzată că primea bani de la spitalele pe care trebuia să le controleze

Medicul Mariana Ioan, fost epidemiolog șef al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, a ajuns în atenția Agenției Naționale de Integritate (ANI), fiind acuzată de infracțiunea de conflict de interese și de favorizarea unor persoane., transmite Viața Liberă.

Conform ANI, Mariana Ioan a încasat bani de la mai multe spitale gălățene, deși, prin funcția pe care o avea la DSP Galați, tot ea era cea care trebuia să verifice din punct de vedere epidemiologic aceleași spitale.

Potrivit inspectorilor ANI, cât timp a condus Compartimentul de supraveghere și control boli transmisibile al DSP Galați, medicul Mariana Ioan „a semnat opt procese-verbale de constatare și un raport de evaluare, întocmite ca urmare a controalelor efectuate la unități sanitare cu care aceasta are relații contractuale, respectiv Spitalul Orășenesc Tg. Bujor, Spitalul General C.F. Galați, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați și Spitalul Clinic de Urgență Județean Galați”.

„Ca urmare a încheierii contractelor de prestări servicii dintre Ioan Mariana și unitățile sanitare menționate, aceasta a obținut, în intervalul 2014-2020, foloase patrimoniale constând în încasarea sumei totale de aproximativ 646.100 de lei”, se mai arată în comunicatul ANI.

Citește articolul complet pe Viața Liberă

sursa foto: Viața Liberă

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. O pune la loc pe funcție fmmdorneanu &co.