G4Media.ro

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, rămâne cu condamnarea de 4 ani…

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, rămâne cu condamnarea de 4 ani dată de Instanța Supremă pentru favorizarea lui Ovidiu Tender. Judecătorii i-au respins ultima cale extraordinară de atac, iar decizia este definitivă

Înalta Curte de Casaţie și Justiție (ICCJ) a decis, miercuri, respingerea recursului în casație, ca nefondat, depus de Alina Bica față de condamnarea de 4 ani primită în dosarul favorizării omului de afaceri Ovidiu Tender. Decizia Instanței Supreme este definitivă, conform minutei.

În prezent, Alina Bica se află în Italia.

Judecătoarea Eleni Marcu a făcut opinie separată la sentința Curții Supreme, potrivit surselor G4Media.ro. Judecătoarea Eleni Marcu a fost vicepreşedintă a Curţii de Apel Constanţa şi a semnat scrisoarea şefilor de instanţe care au condamnat protestele magistraţilor împotriva modificărilor operate de PSD-ALDE la legile Justiţiei. Vezi aici mai multe detalii. Ea a fost promovată la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) de către Secţia pentru judecători a CSM după ce a fost au selectată de o comisie de examinare din care a făcut parte şi fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader.

Minuta instanței

„Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de recurenta inculpată Bica Alina Mihaela împotriva deciziei penale nr. 284 din data de 27 noiembrie 2019 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 3067/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurenta inculpată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru recurenta inculpată până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 160 lei rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 ianuarie 2021 Cu opinia separată: În sensul admiterii recursului în casaţie formulat de recurenta inculpată Bica Alina Mihaela, casării deciziei recurate şi achitării inculpatei Bica Alina Mihaela pentru săvârşirea infracțiunii prevăzute de art. 269 alin. (1) din Codul penal, în temeiul art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedură penală.”

Foto: Alina Bica (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Ce tot o mai pasuiți i pe infractoarea asta și pe Udrea altă hoață ?! Să fie trase la răspundere acum nu când ajung babe. Să le fie confiscate toate bunurile și banii din conturi. La fel și ceilalți hoți din politică care au furat și sau îmbogățit ilicit. Statul să le ia patrimoniile pe care le-au trecut în proprietatea hoților.

  2. Ca si alti infractori se pisha cu bolta pe sentinta

  3. Bica, te asteptam acasa sa ne povestesti despre combinatiile lui Predoiu Marean.

    • Ca mâine vine! Stai cu ochii la frontiera! Da mai întâi are o scurta escala ( nu mai mult de 25-30 ani) in Sicilia, la ăla de- a fost combinator la Dinamo! Vin împreuna, după aia!

  4. A FOST FACUTA SCAPATA IN COLABORARE CU tovarasii italieni. EA SI ALTI INFRACTORI PROTEJATI.
    tudoreii, dornenii AU FACUT TOTUL POSIBIL!
    INCA 40% LA CELE 3-4 PENSII ALE BLESTEMATULUI dorneanu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.