G4Media.ro

Fosta judecătoare CCR, Maya Teodoroiu, numită agent guvernamental pentru CEDO/ Miza funcției…

Fosta judecătoare CCR, Maya Teodoroiu, numită agent guvernamental pentru CEDO/ Miza funcției pe care a stat un avocat pus să pledeze în favoarea lui Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă a numit-o pe fosta judecătoare CCR, Simona Maya Teodoroiu în funcția de Agent Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, decretul de numire fiind publicat în Monitorul Oficial.

Pe 21 august, agentul guvernamental, Viorel Mocanu, a fost eliberat din funcție la cerere de premierul Viorica Dăncilă. Mocanu trece drept un apropiat al Sorinei Pintea, ministrul Sănătății.

G4Media.ro a scris încă din 2 august că Mocanu a demisionat după ce DNA a demarat o anchetă împotriva sa pe motiv că, în loc să pledeze în favoarea statului român, i-a ținut partea lui Liviu Dragnea.

DNA a deschis dosar penal după ce presa a arătat că agentul României la CEDO, Viorel Mocanu, face apărări în defavoarea statului român și în favoarea lui Liviu Dragnea în procesul intentat la Strasbourg de fostul lider PSD. Dragnea a solicitat CEDO să constate că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil în dosarul Referendumul în care a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Cine este Maya Teodoroiu

Maya Teodoroiu a fost numită în 2015 pe restul de mandat lăsat liber în 2013 de Iulia Motoc și al cărei mandat ar fi urmat să expire în 2019. Inițial, în locul Iuliei Motoc fusese numit Toni Greblă, dar el a fost nevoit să demisioneze în 2015, după ce a fost reținut de DNA pentru acuzații de corupție. Locul lui Toni Greblă a fost luat de Maya Teodoroiu, care, potrivit surselor amintite, a tras numeroase sfori în PSD pentru a-i fi reînnoit mandatul în 2019 cu încă 9 ani.

Numai că restul de mandat pentru care fusese numită este de 4 ani și depășește limita de 3 ani prevăzută de legea în vigoare. Cel care a venit în ajutorul Mayei Teodoroiu a fost Florin Iordache, care a eliminat această limită de 3 ani, acțiune care a dus la declararea neconstituțională incusiv a prevederii din legea în vigoare privind prelungirea mandatului unui judecător.

La ședința CCR din 20 martie 2018, în care Curtea a eliminat posibilitatea prelungirii mandatului unui judecător peste limita de 9 ani, Maya Teodoroiu a votat împotriva deciziei și a făcut și opinie separată, a dezvăluit în iunie anul trecut G4Media.ro

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Nici macar un om de calitate nu poate numi PSD in vreo functie. Dupa ce pleaca de la putere, trebuie vazute toate numirile facute si eventual schimbati. Toti sunt incompetenti, corupti, numiti pe pile etc …

  2. 3 ani, 9 ani, tot un drac. Probabil doamna trebuie sa.si termine casa de vacanta si universitatea odraslei la Londra si noi ne agatam de detalii din astea tehnice. Nu stiu nimic dar imi inchpui si eu, ca toti avem cheltuieli. Unii fraieri le suporta din salariul de 3000, altii…. se aranjeaza mai bine. No!?

  3. D-le ziarist Nicolae Bian, dumneata spui/scrii: „Premierul Viorica Dăncilă a numit-o pe fosta judecătoare CCR, Simona Maya Teodoroiu în funcția de Agent Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, decretul de numire fiind publicat în Monitorul Oficial.!” deci DECRETUL.??? Insă surpriză, actul prezentat este D E C I Z I E. Eu, simplu cetătean știu, aproximativ, erarhia Actelor Normative și cine le emite și semnează. Emiterea Decretelor, semnarea acestora, este „apanajul” Președintelui. Doamna PM, considerată de foate mulți ziariști „ANALFABETĂ funcțională” a dovedit că a emis și semnat Decizie, nu Decret. Miniștri emit Ordine, nu Decrete cum mereu se scrie prin ziare. Ar trebui mai multă rigoare, deorece sunt convins că la Școlile de ziariști s-a predat această lecție. Așa mulți ați lipsit de la lecțiile respective.

  4. Cred ca Premierul executa ordinele celui care a desemnat-o in functia de Premier fidel si neconflictual. Din nefericire , realitatea ne demonstreaza contrariul , iar efectele sunt devastatoare pentru Romania.