G4Media.ro

Fosta directoare și fosta contabilă a unei școli din Covasna, cercetate pentru…

Sursa foto: We Radio Sfântu Gheorghe

Fosta directoare și fosta contabilă a unei școli din Covasna, cercetate pentru delapidare / Prejudiciu estimat la peste 200.000 de lei

Două foste angajate ale Școlii Gimnaziale ”Tatrangi Sándor” din Ozun sunt cercetate pentru delapidare în formă continuată și alte fapte penale, fiind suspectate că au utilizat în mod repetat resursele financiare ale instituției de învățământ în interes personal, anunță We Radio Sfântu Gheorghe, care citează ziarul Háromszék.

Este vorba despre fosta directoare a școlii, Szabó Margit, și fosta contabilă a instituției, Barabás Edit Judit. Conform procurorilor, faptele s-ar fi petrecut în perioada 2018-2022, iar prejudiciul a fost estimat la 214.000 de lei.

Fosta directoare este cercetată pentru delapidare, fals în înscrisuri, fals în declarații, uz de documente false și distrugerea probelor, în timp ce fosta contabilă este urmărită penal pentru delapidare.

La finalul lunii ianuarie, fosta directoare a școlii a fost reținută pentru 24 de ore, iar odată cu începerea urmăririi penale, judecătorii au dispus față de aceasta măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Ce sa mai…scoala de smecheri
    DNA? Cine sunt astia?De la cine vine?Ce sa faca?
    Aaaa…specialii cu pensia medie de 20 000net/luna incepand de la 48 de ani? Imbuibatii?Cei care fac dosare grele „cu suspendare”?Aaaa…capusele capusele
    S C A R B A