G4Media.ro

Fost premier al Finlandei, Juha Sipila a fost agresat în apropierea Parlamentului.…

Sursa Foto: Facebook

Fost premier al Finlandei, Juha Sipila a fost agresat în apropierea Parlamentului. Liderii Finlandei condamnă agresiunea

Actualul premierul finlandez Sanna Marin şi alţi politicieni de vârf au condamnat marţi actul de agresiune cu care s-a confruntat Juha Sipila (fost prim-ministru între 2015 și 2019). Sipila a fost agresat în apropierea parlamentului, relatează Agerpres, conform dpa.actl

Juha Sipila, fost lider al Partidului de Centru, a declarat pentru canalul MTV3 că a fost lovit cu pumnul pe 7 ianuarie de un atacator necunoscut care l-a acuzat că ar fi comis un abuz neprecizat. Sipila nu a detaliat dacă a fost rănit sau nu în urma agresiunii.

Tabloidul Iltalehti, care a difuzat primul ştirea, arată că politicianul avea mai multe vânătăi. Poliţia anchetează în prezent incidentul.

„Un atac asupra unui membru al parlamentului afectează atât indivizii, cât şi întregul parlament”, a postat pe Twitter Sanna Marin, lider al social-democraţilor.

„Integritatea fizică a reprezentanţilor este o parte importantă a unei democraţii credibile. Noi, finlandezii, nu putem accepta niciodată ca reprezentanţii noştri să fie vizaţi de violenţe”, a postat la rândul său preşedintele parlamentului Anu Vehvilainen şi membru al Partidului de Centru.

Paavo Arhinmaki, parlamentar al Alianţei de stânga şi fost lider al partidului, a declarat că „violenţa politică nu trebuie permisă în Finlanda”.

Şeful securităţii parlamentului, Jukka Savola, a declarat pentru canalul public YLE că incidentele de acest fel sunt „foarte rare”.

Finlanda urmează să organizeze alegeri locale pe 18 aprilie.

Sursa Foto: Facebook/Juha Sipila

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. dupa microdozaj, te ia de la cerebel ca pe imblanitul de la Capitol, NU MAI POTI TOLERA CORUPTII