G4Media.ro

Forumul Judecătorilor îi cere lui Victor Ciorbea să atace la CCR ordonanța…

Forumul Judecătorilor îi cere lui Victor Ciorbea să atace la CCR ordonanța de urgență cu dedicație pentru ca Netejoru și Stan să poată rămâne la șefia Inspecției Judiciare

Asociația Forumul Judecătorilor din România îi cere Avocatului Poporului, instituție condusă de Victor Ciorbea, să sesizeze ”imediat” Curtea Constituțională în ceea ce privește Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 77/2018, o OUG cu dedicație prin care Lucian Netejoru și Gheorghe Stan rămân la șefia Inspecției Judiciare.

”Avocatul Poporului are atribuția expresă de a sesiza Curtea Constituțională cu privire la legi și ordonanțe, iar aceasta nu este limitată la protecția drepturilor omului, rolul său trebuind să fie extrem de activ în apărarea statului de drept, prin urmare și a angajamentelor internaționale luate în acest sens de Statul român”, se arată în comunicatul Formului Judecătorilor.

Asociația susține că OUG 77/2018 încalcă dispozițiile art.1 alin.(3) și (5) și ale art.133 alin.(1) și art.134 alin.(4) din Constituția României. Art.133 alin.(1) din Constituție stipulează că CSM este garantul independenței justiției, motiv pentru care trebuie să acționeze în acest sens, inclusiv în ceea ce privește actele normative referitoare la autoritatea judecătorească.

Foto: Captură Youtube.com

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. De urgenta bah da?! Hai sictir bah asociatie…

 2. Puneți-vă ștreangul de gât și unghia-n rât , jeguri de cetățeni membri ai așa zisului forum al curului,Ciorbea nu o va ataca și voi veți turba !!!

 3. Saracul Ciorbea! Toata lumea trage de el! Presedintele trage, Forumul judecatorilor trage, eu trag…
  N-as vrea sa fiu in locul lui.

  • Cel putin Forumul Judecatorilor spre deosebire de Iohannis a fost elegant cu Klingonianul si i-a indicat articolele din Constitutie care au fost incalcate prin OUG dedicata lui Netejoru si adjunctului acestuia !

   PS. Acum Ciorbea studiaza deosebit de profund modalitatile prin care ii poate refuza pe baza de chichite formale atat pe Presedinte cat si Forumul Judecatorilor ! Asta ca sa nu se tot spuna ca nu are pic de activitate !

  • Nu-i sarac deloc. toti trag de el si el niiimic, deci toti
   trag gresit. Nu mai trageti DE EL, ci…..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.