G4Media.ro

Forumul Judecătorilor: Declaraţiile lui Tudorel Toader despre experţii Consiliului Europei sunt „inacceptabile…

Forumul Judecătorilor: Declaraţiile lui Tudorel Toader despre experţii Consiliului Europei sunt „inacceptabile într-un stat de drept și pun în pericol parcursul României ca stat membru”

Asociația Forumul Judecătorilor din România își exprimă, într-un comunicat de presă, „stupefacția” faţă de declaraţiile ministrului Tudorel Toader, cel care a pus miercuri la îndoială profesionalismul experților anticorupție de pe lângă Consiliul Europei. „Eu personal am stat de vorbă la Ministerul Justiţiei cu experţii GRECO, nu mi-au creat convingerea că profesional se ridică la nivelul conţinutului raportului“, a spus Toader astăzi.

Forumul Judecătorilor mai arată că declarațiile ministrului Justiției”sunt cel puțin stranii, inacceptabile într-un stat de drept și pun în pericol însuși parcursul României ca stat membru al Consiliului Europei, ștergând cu buretele toate eforturile autorităților române de a respecta partenerii europeni, desfășurate constant în ultimii 20 de ani”.

„Experții GRECO sunt persoane calificate, extrem de bine pregătite profesional, cu o vastă experiență, fiecare stat membru furnizând o listă care conține maximum 5 experți. Activitatea de evaluare implică inclusiv urmărirea observațiilor statului verificat, întâlniri cu toate autoritățile relevante și supunerea anteproiectului de raport spre comentarii statului membru care face obiectul evaluării”, arată Forumul Judecătorilor în comunicat.

Reamintim că experţii GRECO au redactat un raport critic la adresa modificărilor la legile Justiţiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Comentariile dlui Toader nu mi se par deloc stranii.
    Din contra, ele se afla in perfecta concordanta cu felul sau de a fi, cu declaratiile si actiunile cu care ne-a obisnuit in toata perioada in care a fost ministru al Justitiei.

    Asadar, ramane cum am stabilit: in legatura cu domnia-sa, nu avem nicio speranta!…

  2. In locul lui ziceam si ca vreo doi experti din aia miroseau a alcool si ragaiau.

  3. Nu te pui cu Dorel de la justitie, justitia a inceput si se termina cu el. Si totusi cat mai acceptam sa fim condusi de prostii satului?!

  4. Este mai mult decât evident că acest personaj este bolnav. Curând, va trebui să-și recunoască suferința și condiția.