G4Media.ro

Forțele ucrainene se luptă să păstreze controlul asupra unei autostrăzi cheie către…

Sursa foto: Ed JONES / AFP

Forțele ucrainene se luptă să păstreze controlul asupra unei autostrăzi cheie către orașul Severodonetsk, înconjurat din trei părți de către armata rusă, anunță Ministerul Apărării de la Kiev

Ucraina se luptă pentru a păstra controlul asupra unei autostrăzi cheie către orașul Severodonetsk, aflat pe linia frontului, afirmă Ministerul ucrainean al Apărării, potrivit BBC.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Oleksandr Motuzyanyk, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că există rute alternative pentru aprovizionarea unităților ucrainene din Severodonetsk, care este înconjurat pe trei părți de forțele rusești.

Obiectivul Rusiei este de a înconjura complet unitățile ucrainene din oraș, precum și din Lysychansk, aflat în apropiere, a adăugat el.

Forțele rusești încearcă să preia controlul asupra Severodonețkului, Lyschanskului și Rubizhnei pentru a plasa întreaga zonă Luhansk sub ocupație rusă.

Luhansk reprezintă jumătate din regiunea Donbas, unde Moscova și-a reorientat efortul de război. Mulți cred că președintele Putin ar putea revendica victoria în război dacă Rusia preia controlul asupra Donbasului.

Sursa foto: Ed JONES / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Comunicat fals ca tot ce vine pe sursa ucraineana.
    Ca si pe cea rusa.
    Liber la înjurat!

  2. In câteva zile este si Severodonetsk rezolvat. Deocamdată rușii il fezandează bine.
    Slava eroilor de ambele parti!

  3. Astia au autostrazi si noi nu? Mi se face parul ma ciuca!