G4Media.ro

Forțele ucrainene au reușit să întrerupă cu succes capacitatea Rusiei de a-și…

Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP

Forțele ucrainene au reușit să întrerupă cu succes capacitatea Rusiei de a-și realimenta armata de-a lungul râului Nipru – Ministerul britanic al Apărării

Trupele ucrainene au reușit să întrerupă cu succes capacitatea Rusiei de a-și realimenta armata de-a lungul fluviului Nipru, a declarat Ministerul britanic al Apărării (MoD) în cel mai recent raport de informații.

În comunicatul său, ministerul a precizat că loviturile din apropierea barajului Kakhovka de pe fluviul Nipru au afectat capacitatea de realimentare a Rusiei.

Iar la 11 noiembrie, situl a suferit „alte daune semnificative”, aproape sigur din cauza demolărilor efectuate de forțele rusești în retragere.

„Acest lucru a fost probabil făcut în încercarea de a împiedica viitoarele progrese ucrainene”, a adăugat ministerul.

Comunicatul a continuat spunând că trei deschideri ale podurilor rutiere și feroviare de la capătul nordic al barajului au fost distruse, ceea ce a făcut ca trecerile să fie impracticabile.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Pai rusii au zis ca nu mai au trupe pe malul vestic. Almentarea cui au intrerupt-o?

  2. Afonii de inglishi nu zic nimic de faptul ca acum rusii pot oricand sa distruga barajul si sa-i inunde pe ucrainieni? E si asta un talent special, sa invelesti marmota in ciocolata…