G4Media.ro

Forțele rusești au avansat 10 km în regiunea Harkov și au ajuns…

Sursa foto: STRINGER / AFP

Forțele rusești au avansat 10 km în regiunea Harkov și au ajuns la prima linie de apărare, admite Zelenski / Mulți ucraineni se întreabă de ce nu au funcționat fortificațiile anunțate de autorități

Forțele ruse au avansat 10 km în regiunea ucraineană Harkov într-o zonă, dar situația s-a „stabilizat” începând de vineri, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de postul de presă RBC-Ucraina, preluat de The Telegraph.

„Astăzi, forțele noastre de apărare i-au stabilizat pe ruși acolo unde se află acum. Cel mai adânc punct al avansului lor este de 10 km”, a declarat Zelenski jurnaliștilor.

În același timp, liderul de la Kiev a subliniat că inamicul nu a ajuns la „linia concretă de apărare”, iar faptul că cineva spune acest lucru este „un nonsens”. Potrivit acestuia, rușii au atins doar prima linie, notează Ukrayinska Pravda.

Vorbire directă : „Prima linie nu este o graniță, este imposibil de construit acolo, pentru că din cauza armelor pe care le-au folosit rușii, oamenii noștri au murit. Ei (rușii – UP) sunt aproximativ acolo acum. Aceasta este prima linie, linia care a fost construită în război, sub foc constant, militarii noștri au construit prima și a doua linie, iar a treia linie a fost construită de autoritățile locale – nu pentru că ar fi mai buni decât militarii, ci pur și simplu pentru că este mai departe de arme, de obuze, de bombardamente”.

La 10 mai, forțele de ocupație rusești au devenit mai active în nordul regiunii Harkov. Rușii au ocupat o serie de așezări din zona „gri”.

După aceasta, mulți ucraineni și-au pus o întrebare: De ce nu au funcționat fortificațiile, a căror construcție fusese raportată anterior de autoritățile din regiunile estice? A apărut suspiciunea că nu au fost construite fortificații fiabile, iar banii au fost furați.

Pe fondul acestor întrebări, președintele administrației regionale de stat din Harkov, Oleg Sinegubov, a declarat că se pregătesc rapoarte privind fortificațiile din regiune.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu au existat fortificatii.