G4Media.ro

Forțele ruse au blocat intrarea și ieșirea din Mariupol și au introdus…

Sursa foto: Aleksey Filippov / AFP

Forțele ruse au blocat intrarea și ieșirea din Mariupol și au introdus un sistem de permise pentru „filtrarea” și deplasarea civililor între cartierele orașului asediat, susține consilierul primarului

Un consilier al primarului din Mariupol a declarat că forțele ruse vor bloca luni intrarea și ieșirea din orașul asediat, avertizând că oamenii care vor rămâne în oraș vor fi „filtrați”, relatează CNN.

Petro Andriușcenko, consilierul primarului, a declarat duminică pe Telegram că forțele ruse au început să emită permise pentru circulația în orașul asediat, postând o fotografie care ar fi arătat locuitorii stând la coadă pentru permise.

„Sute de cetățeni trebuie să stea la coadă pentru a obține un permis, fără de care va fi imposibil nu numai să se deplaseze între cartierele orașului, ci și să iasă pe străzi începând de săptămâna viitoare”, a spus el.

Într-o declarație separată, sâmbătă, Andriușcenko a afirmat că forțele rusești au anunțat că orașul va fi „închis pentru intrare/ieșire pentru toată lumea începând de luni, dar va exista, de asemenea, o interdicție de a se deplasa prin districte timp de o săptămână”. Andriușcenko a adăugat că, potrivit informațiilor primite din interiorul orașului, bărbații din oraș vor fi supuși „filtrării” – relocați pentru a fi verificați de forțele rusești.

CNN nu a putut verifica în mod independent afirmațiile lui Andriushchenko, care nu se află în Mariupol, dar lucrează pentru a aduna informații culese de la oamenii din oraș, care se află sub un asediu de câteva săptămâni.

Oficiali ucraineni și americani au afirmat că forțele ruse au efectuat filtrări ale civililor în zonele aflate sub controlul lor, efectuând controale biometrice, confiscându-le telefoanele și, în unele cazuri, deportându-i împotriva voinței lor în Rusia. Consiliul municipal din Mariupol a afirmat că filtrarea a făcut parte dintr-un efort mai amplu al Rusiei de a acoperi potențiale crime de război comise în oraș.

Forțele ucrainene care apără orașul au respins anterior un ultimatum din partea Ministerului rus al Apărării care le cerea soldaților ucraineni din oraș să se predea.

Sursa foto: Aleksey Filippov / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Asa va fi viata in TOATA Europa in curand, daca NATO nu incepe sa creasca niste oo mai repede si sa duca razboiul la Moscova!

    • Ghici ce?
      NATO nu va face asta (sa atace teritorii rusesti) pentru ca asta înseamnă sfârșitul omenirii.

  2. Au descoperit și rusii codul „chiu-ar”.

  3. Nimic nou, asa se procdeaza in toate razboaiele, printre civili, fiind infiltrati si insurgenti, intodeauna. Prepeleac Danila, nu, la fel, l-a ademit pe Drac, cu boltul de mamaliga (adica permisul sau parola de email). Păcală!

  4. Se ascund azovii ca șobolanii prin gauri și canale,gogoșile spuse de media că sunt civili și copii cu ei in subsoluri nu mai prind la ruși ,nu va scăpa nici unul.