G4Media.ro

Forțele de poliție iraniene au deschis focul asupra unui vehicul care transporta…

Forțele de poliție iraniene au deschis focul asupra unui vehicul care transporta migranţi afgani

Ministerul Afacerilor Externe din Afganistan a acuzat sâmbătă că un vehicul de migranți afgani a fost atacat de poliția din provincia iraniană Yazd.

„Oficiali iranieni din provincia Yazd au acceptat ca forţele lor de poliţie să deschidă focul asupra unui vehicul care transporta migranţi afgani, ucigând trei dintre ei şi rănind patru”, a transmis Ministerul de Externe din Afganistan.

Incidentul a fost iniţial raportat de guvernul afgan ca „accident de maşină”, după ce vehiculul a luat foc în urma împuşcăturilor, informează dpa.

Imagini cu o maşină în flăcări şi un migrant afgan care aparent a supravieţuit incidentului şi cere apă, spunând„’Daţi-mi un pic de apă, ard”, au circulat joi pe rețele de socializare afgane. Autenticitatea materialului video nu poate fi verificată independent, relatează Agerpres.

Ministerul afgan a precizat că oficiali iranieni i-au spus guvernului afgan că îi vor trage la răspundere pe autorii incidentului. Textul declaraţiei adăugă că, după efectuarea unei investigaţii, guvernul de la Kabul va lua măsuri suplimentare.

Incidentul intervine la o lună după ce grăniceri iranieni au fost acuzaţi că au forţat aproximativ 50 de migranţi să intre într-un râu la graniţa Iranului cu provincia afgană Herat, acuzaţie negată de Iran.

Conform rapoartelor ONU, în prezent sunt înregistraţi aproape un milion de refugiaţi afgani care trăiesc în Iran, în timp ce ţara găzduieşte alte 2 milioane de afgani neînregistraţi, relatează Agepres.

Sursa Foto: Agerpres/ REUTERS/Mohammad Ismail 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nu mai luati articole copy-paste de la incompetentii de la Agerpres. De exemplu poza n-are nicio legatura cu articolul. Poza e facuta dupa un atac asupra unei maternitati din Kabul pe 12 mai. Deci in Afganistan, nu in Iran (a se vedea tehnica militara de productie americana). Sunt soldati afgani care pazesc spitalul dupa atac. De altfel se vede clar steagul Afganistanului montat pe Humvee. Deci nicio legatura cu incidentul din Iran:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Afghan_Armed_Forces

    The United States has provided billions of dollars in military aid. One package included 2,500 Humvees, tens of thousands of M16 assault rifles and body armoured-jackets. It also included the building of a national military command center as well as training compounds in several provinces of the country.

  2. Eu nu as accepta ca politia sau armata din tara mea sa pazeasca tara mea! Cum sa tragi asupra unor ingeri care te-ar lapida in pauza de pranz.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.