G4Media.ro

Forțele aeriene din Taiwan caută un avion de vânătoare F-16, după ce…

Sursa foto: Pixabay / ho7dog

Forțele aeriene din Taiwan caută un avion de vânătoare F-16, după ce ar fi dispărut brusc de pe radar / Mai mulți martori susțin că aeronava s-ar fi prăbușit în mare

Un avion de luptă taiwanez F-16 a dispărut marți în timpul unei misiuni de antrenament deasupra mării, iar operațiunile de salvare sunt în desfășurare pentru a găsi pilotul, a spus guvernul de la Taipei, informează Reuters.

Ministerul taiwanez al Apărării a declarat că F-16V, cel mai avansat tip de avion din flota Taiwanului, a dispărut de pe radar după ce a decolat de la baza aeriană Chiayi din sudul insulei.

Președintele Tsai Ing-wen a emis instrucțiuni de a concentra eforturile de căutare și salvare și „să se clarifice în continuare cauza accidentului”, a afirmat purtătorul de cuvânt al președinției de la Taipei.

Centrul de Comandă de Salvare al guvernului a transmis că martorii au văzut aeronava prăbușindu-se în mare, iar elicoptere și nave îl căutau pe pilot.

La sfârșitul anului 2020, un F-16 a dispărut la scurt timp după ce a decolat de la baza aeriană Hualien de pe coasta de est a Taiwanului într-o misiune de antrenament de rutină.

Anul trecut, două avioane de vânătoare F-5E, care au intrat pentru prima dată în serviciu în flota Taiwanului în anii 1970, s-au prăbușit în mare în largul coastei sud-estice, după ce s-ar fi ciocnit în aer în cadrul unei misiuni de antrenament.

În timp ce forțele aeriene din Taiwan sunt bine antrenate, în ultimii doi ani s-au epuizat luptându-se în mod repetat pentru a elimina avioanele militare chineze, deși accidentele nu au fost legate în niciun fel de aceste activități de interceptare.

China, care revendică insula democratică ca fiind a sa, a trimis în mod obișnuit avioane în zona de apărare aeriană a Taiwanului, mai ales într-o zonă din jurul insulelor Pratas controlate de Taiwan, dar uneori și în spațiul aerian dintre Taiwan și Filipine.

Sursa foto: Pixabay / ho7dog

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. O fi avut si asta 40 de ani.

  2. …l-a cumpărat Dâncu la jumătate de preț !

  3. Ce va mai bucurați, râde matu-n voi!!!
    Tot asa simțiți cand cad și suhoyurile???