G4Media.ro

Forța pumnului în Parlament: violența fizică a liderilor AUR e intolerabilă și…

Forța pumnului în Parlament: violența fizică a liderilor AUR e intolerabilă și trebuie stopată rapid

Liderii AUR au ajuns la un punct la care statul și societatea trebuie să spună stop. Violența fizică și verbală a lui George Simion, Claudiu Târziu, Sorin Lavric a devenit o banalitate în Parlament, sub ochii îngăduitori ai colegilor și societății, în general. Iar acesta e primul pas spre instalarea fărădelegii la Putere, a violenței ca politică de stat, a pumnului ca substitut al dialogului. România le-a mai trăit pe toate în epoca Gărzii de Fier, de la care unii lideri ai partidului se revendică deschis.

Să nu uităm că AUR l-a propus premier pe Călin Georgescu, care anul trecut a publicat un clip pe Facebook în care spune că Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu sunt eroi prin care „a trăit istoria națională, prin ei vorbește și a vorbit istoria națională și nu prin lachei de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic”. Vorbim deci de un partid care propune în fruntea statului un simpatizant legionar, un admirator al autorului holocaustului din România.

Ultimul episod de violență l-am văzut marți, când George Simion și alți camarazi l-au îmbrâncit pe deputatul liberal Daniel Fenechiu. Comandoul de șoc al al AUR a forțat intrarea într-o comisie a Parlamentului, deși AUR avea reprezentanți în comisie. A fost o mișcare violentă deliberată a AUR, o acțiune premeditată, făcută pentru a denunța o presupusă înțelegere ocultă a ”Sistemului” pentru impunerea Certificatului verde. În drumul spre eliberarea poporului român de sub dictatura medicală, ce mai contează un parlamentar călcat în picioare?

Cu două săptămâni în urmă, Claudiu Târziu, copreședinte al AUR, l-a amenințat direct de la tribuna Parlamentului pe Alexandru Muraru, consilierul premierului pentru pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, spunându-i ”O să dai socoteală pentru mizeriile pe care le verși în capul AUR”. În discursul susținut la moțiunea de cenzură, Târziu a spus și că ”dacă eram legionar, știți cum procedam, da? Așa, doar cu cuvintele”, referindu-se la acuzații venite din sală.

Trimiterea la mișcarea legionară e cutremurătoare din partea unui politician precum Claudiu Târziu, admirator al fenomenului, care apare în fotografii alături de de șeful Mișcării Legionare, Șerban Suru. Același Târziu care a refuzat constant să spună dacă îl consideră sau nu criminal pe Corneliu Zelea Codreanu: ”este un personaj istoric care trebuie tratat ca atare. Adică istoricii să-l judece, nu eu”.

Și tot la tribuna Parlamentului s-a înregistrat un alt act violent al unor parlamentari din AUR. Parlamentarii Antonio Andrușceac și Titi Stoica, poreclit și Titi ”Patru Mâini”, l-au evacuat cu forța de la microfon pe deputatul liberal, Florin Roman, care încerca să conducă ședința Parlamentului în locul Ancăi Dragu. ”Bodyguarzii” lui Simion au făcut ordine în sală ca niște adevărați camarazi din anii 30, când nimeni nu sufla în fața asasinilor trimiși de Zelea Codreanu să suprime tot ce mișca în front.

Și tot în acest an, în luna martie, deputatul Silviu Vexler deplângea drept o „umilinţă îngrozitoare la adresa victimelor Holocaustului” existenţa a două proiecte de lege prin care se doreşte reintroducerea indemnizaţiilor oferite de statul român „pentru foştii legionari, urmaşii lor şi urmaşii criminalilor de război sau ai celor care au făcut parte din organizaţiile naziste”. În replică, senatorul AUR Sorin Lavric, ideolog al partidului, spunea că ”nu mă dezic o iotă de cuvintele pe care le-am spus despre Vulcănescu sau despre Gafencu şi voi continua să-i omagiez mai departe”. Același Lavric care a făcut apologia de la tribuna Senatului a doi criminali de război condamnați –  Mircea Vulcănescu și Radu Gyr (decizie confirmată de justiție după 1989), cu încălcarea art. 5 al Ordonanței de Urgență 31/2002, sub acoperirea imunității parlamentare și profitând de lipsa totală de reacție a președintei Senatului, Anca Dragu.

Aplecarea AUR spre violență și glorificarea trecutului legionar are rădăcini vechi însă. Istoricul Roland Clark, lector la Universitatea Liverpool din Anglia, autor al cărții ”Sfântă Tinerețe Legionară” a remarcat asemănări izbitoare între AUR și Mișcarea Legionară: “Prima provine din imitație. Codreanu a preluat din Germania zvastici, uniforme paramilitare, salutul nazist. Asta face și AUR copiindu-l pe Trump cu știrile false, caravana AUR arată ca autocarul campaniei Brexit din Marea Britanie, iar oameni ca Sorin Lavric cunosc multe despre Legiune și o imită în mod deliberat, creează panici morale, provoacă represiune și apoi pozează în victime, tema anti-corupției, legătura cu pământul”. O altă asemănare între Mișcarea Legionară și AUR, remarcată de Roland Clark este poziția anti-sistem.

Tocmai din această poziționare anti-sistem vin și derivele violente ale liderilor actuali ai AUR și ale Dianei Șoșoacă (ex-AUR). În locul unei gherile de idei, politicienii AUR se transformă într-o ceată de briganzi politici care împart LIVE dreptatea cu forța, în aplauzele a milioane de urmăritori pe Facebook care apasă cu năduf butonul LIKE.

Intrarea în spirala violenței s-a produs. Într-o societate profund divizată pe marile falii ideologice, cu încrederea în liderii politici prăbușită la un nivel fără precedent – o adevărată problemă de securitate națională, comportamentul AUR e cu atât mai periculos. Un astfel de partid riscă să ducă România într-o zonă periculoasă, cu o rapidă decuplare de valorile democratice și europene.

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, e unul dintre puținii oficiali din stat care au luat poziție față de deriva AUR. El a condamnat public gestul unor români de a purta tricolorul la manifestațiile anti-Certificat verde din Italia, și știm că printre aceștia s-au numărat lideri și simpatizanți AUR. Diplomatul a sesizat pericolul AUR și a vrut o delimitare netă.  Aceasta e atitudinea corectă a statului român.

Din păcate însă, derapajele liderilor AUR sunt trecute cu vederea prea ușor, de parcă Parlamentul nu ar avea paznici care să-i ia rapid de aripă pe parlamentarii turbulenți, de parcă medicii amenințați direct de Diana Șoșoacă nu ar avea dreptul la protecția statului.

Indiferența față de violență sau încurajarea ei tacită sunt distrugătoare pentru statul român și pentru restul partidelor. Stat condus slab de un președinte prăbușit în sondaje și fără autoritate, de un premier demis și fără anvergură. Un stat în care și demența anti-vaccinistă, promovată de trupa de șoc Simion – Târziu – Lavric – Șoșoacă, a luat deja 45.000 de vieți.

Aici vine și responabilitatea USR. După alianța de conjunctură de la moțiunea de cenzură anti-Cîțu, când a validat involuntar partidul lui Simion și Târziu, USR trebuie să fie prima formațiune care să sancționeze public aceste derapaje. Altfel, să nu se mire când sunt acuzați că tolerează și încurajează un astfel de comportament anti-democratic.

Dacă acest partid cu apucături legionaroide devine frecventabil pentru restul clasei politice, ideologia AUR va deveni un pericol existențial pentru România. De aceea derapajele sale trebuie denunțate cu tărie, iar liderii săi arătați exact așa cum se comportă: niște băieți de galerie, violenți și xenofobi, promotori ai forței brute, urletului și minciunii repetate până la saturație.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

108 comentarii

 1. Da mă Pantazi, te deranjează violența din parlament dar nu te deranjează abuzurile pe care le fac aceiași parlamentari zi de zi. Să fim realiști și să recunoaștem faptul că majoritatea românilor i-ar rupe în pumni le aleșii noștrii.

  • Tovarășu Pantazi, când useriștii veneau cu boxele în parlament sau se tăvăleau pe jos pe acolo, vi se părea cool.
   Și 2. Fenechiu a fost primul care a îmbrâncit acolo, se vede clar în imagini.
   Și 3. Văd că nu spuneți nimic că Fenechiu încălca legea aseară în parlament, fumând.

  • Niște copii la minte (Partidul Nazional Liberal și Uniunea Striviți Românie) se joacă cu chibritele în parlament – vor neapărat să vadă cum arde casa (votând legi care aduc totalitarismul medical în România). Li se dă peste mână. Îl loc să-și recunoască prostia, aceștia scheaună că și-au dus nebunia până la capăt…

  • Simion Lavric, Tarziu – țigani din tata-n fiu. Cocalarii, șmecherii de cartier, sunt, vor fi, oriunde s-ar afla, neconvertiti la civilizație. Fiare vechi, fiare vechi!…

  • Sincer intrasem sa fac o donatie dar citind acest fakenews am ramas uimit cat de mult se incearca manipularea Romanilor. In primul rand PNL e fostul FSN a lui Iliescu adica cei care la comanda ungariei au facut o lovitura de stat in Romania si a omorat atati oameni pe motivul ca au venit teroristii peste noi, chiar mai mult ia omorat pe Ceausescu fara un proces constitutional pe repede inainte ca sa nu divulge realitatea si sa nu spuna oamenilor adevarul despre revolutia care era defapt o lovitura de stat. Ce a facut FSN ul in ultimii 30 de ani? Si-a schimbat numele de cateva ori ca oamenii sa nu stie cu cine voteaza, a supt economia nationala, au vandut toate realizarile vechiului regim, au inchis fabricile, au demolat si au vandut tot ce era fabrica cap uri instalatii, sa laudat ca a facut o noua magistrala in bucuresti in 10 ani cand defapt tunelul era deja sapat si au facut doar statiile, au platit lichele care sa manipuleze lumea ca cel care a scris acest articol, ca nu cumva sa se ridice careva care sa strice coruptia si plasa de paianjen prin care suge banii romanilor, au interzis achizitionarea de medicamente necesare bolnavilor drept pentru care fara aceste medicamente au murit 500 de Romani zilnic, au impartit fondurile intre favoriti lasand fara caldura sute de mii de Romani si au marit pretul energiei si al gazului prin firmele partidului sugand astfel si banii pe care Romanilor le ramasese dupa plata impozitelor de 70%, au defisat paduri intregi pe care le-au vandut pe nimic, au vandut chiar si fauna ursul nemaifiind ocrotit de lege. Acum dupa ce ne-au luat viata parintilor, tara, bogatiile tarii, dupa ce ne-au indatorat 50% din pib, dupa ce de exemplu la Timisoara in loc sa ai ajute cu bani ca sa functioneze macar pe avarie centralele le-a dat o amenda de 28mil euro pentru ca nu au cotizat la partid tot ei fosta conducere fiind tot a lor. Acum ne ia si libertatea prin certificat verde obligatoriu la locul de munca pe strada la magazine, dar culmea la plata impozitelor poti fara. Deci despre ce vorbim? De AUR care are toti banii de la stat stransi pentru a face un spital? Sau de George Simion care doneaza 90%din salarul de parlamentar? Asta dupa ce statul opreste impozitul, statul adica FSN ul lui Iliescu actualul PNL. Sau de faptul ca Florin Cîtu este fiul adoptat a lui Ion Iliescu? Treziti-va romani si nu va mai lasati manipulati. In final vreau sa intreb atat unde este presedintele nostru? In concendiu? Cand tara arde baba se piaptana. Ati vazut voi vreun presedinte strain sa vina in vizita in ultima perioada? Propun sa ne facem toti ca AUR si sa luptam cu coruptia si minciuna in dreptul nostru sa dam afara din tara aceasta boala numita FSN actual PNL si sa ne vindecam fiindca asa cum Corona se vindeca in 2-a zile cu o caramida de pamant incinsa bine si invelita in prosop de bumbac aplicata pe piept, tot asa Romania se poate vindeca in 2 ani prin pamantul stramosesc intoarsa bine glia si aplicata la pib ul Romaniei. Doar impreuna vom reusi nu prin vaccinuri nu prin coruptie si mai ales nu prin manipulare. Lipsirea de libertate este o crima aplica sclavilor. Aici gresiti amarnic Romanii nu au fost si nu vir fi niciodata sclavii altora. Vechea zicala a eroilor nostri strabuni „Pe aici nu se trece” asta e Romania.

 2. Pentru sanatatea noastra mintala i-am trimis pe Aleșii nostri in Parlament.

 3. Daca Parlamentul va vota certificatul verde obligatoriu ca sa mai poti munci, AUR v-a lua 30% lejer, ceea ce este deosebit de periculos pentru tara.

  • Nu cred c-a certificatul verde v-a fi impus . Scuzati cratimele, cand nu stiu s-a scriu, l-e pun oricum, ca s-a de-a bine!

 4. In momentul in care Senatul voteaza cu 48 pentru la 46 obligativitatea certificatului verde la munca (care poate implica in final concedierea tuturor angajatiilor de la stat si de la privat unde sunt peste 50 in locatie, daca refuza sa isi faca rost de certificat verde), top news pe G4media e cat de Acid e AUR in parlament?

  • In senat nu a fost votata obligativitatea certificatului verde la munca. Cifrele scrise de tine reprezinta voturile celor prezenti in sala. Acestor voturi s-au adaugat voturile exprimate prin telefon. Per total legea nu a trecut. Diferenta de un vot.

   Parlamentul este, potrivit Constituţiei, forul care dezbate şi aprobă toate legile după care ne ghidăm în societate: în raporturile noastre de muncă, sociale, în educaţie, sănătate sau apărare.
   „violența fizică a liderilor AUR e intolerabilă și trebuie stopată rapid” Pozitia g4media este tardiva dupa ce precedentul a fost creat in aplauzele majoritati institutiilor de presa.
   Scena microfonului din sedinta comuna a camerelor reunite cand cei de la aur au luat microfonul de la F Roman. Langa cei in cauza statea cuminte in asteptarea microfonului presedinta Senatului Anca Dragu -al doilea om in ierarhia statului nostru. Urmatoarele doua sedinte a camerelor reunite au fost conduse de catre presedintele camerei L Orban
   – PNL.
   Daca considerati ca pozitia presedintei Senatului atunci a fost normala nu aveti de ce sa va faceti probleme cu cea ce face aur . . .

 5. Nu sunt de acord pentru că unii o caută cu lumanarea! Vezi Daniel Fenechiul pe care-l durea in cur că fumează în holul Parlamenrului!

 6. Antisistem antisitem dar banii sunt buni, subventia la partid curge lunar, lefurile si beneficiile de parlamentari merg, trai neneaca…

 7. carevasazica e iar vina USR. nteles, dom capitan!

  • E o moda printre „jurnalisti”: indiferent de subiect si de cine e implicat, trebuie sa dea o copita si in USR…

  • @ABCAnalfabetul: mie toata presa mi se pare antiluberala. Astia si cu ziare fac propaganda useKUR. Ziuanews e fituica parnaiasilor ( rosca-stanescu, severin, nastase etc.). rl si evz sunt ai cancerului rosu, cotidisnul la fel.

 8. Hai cu anticipatele și se rezolvă

 9. Ca tot veni vorba. Nu stiu de unde am auzit eu ca PSD si AUR de fapt sunt partide partenere. Pai cum sa fie partenere daca cei de la AUR intrerup sedinta celor de la PSD, ca l-am vazut pe medicul Streinu Cercel in sala, care e de la PSD. Eu nu stiu cum ar putea fi aceste partide aliate. Medicul a parut profund deranjat, ceea ce este explicabil. Nu se poate lucra in aceste conditii.
  Totusi trebuie clarificata problema medicamentelor pe care insista sa o aduca in discutie, cei de la AUR. Despre ce medicamente e vorba, ce s-a folosit in alte tari si de ce nu le folosim si noi.

  • Asta e de fatada, cand e vorba de fapte sunt pe aceasi lungime de unda. Vezi cum voteaza PSD si AUR cot la cot.

  • AUR si PSD sunt mana-n mana. Ambele voteaza aceleasi mizerii in parlament. Mai fac cate un scandal de ochii lumii, dar la lucrurile care conteaza, si anume votul legilor, sunt intelesi intre ei si voteaza la fel. Pomeni electorale, blocarea reformelor, mentinerea pensiilor speciale, blocarea masurilor anti-pandemie, tot ce e important fac impreuna.

 10. Pericol existential pentru cele doua mari mafii care mananca agenda nationala de 32 de ani, una asa zis de dreapta, una asa zis de stanga, pentru presa mainstream independenta si deontoloaga care tine spatele de multe decade celor doua mari mafii, pt retelele de clientela politica abonate la fondurile _ue sau cele nationale, pt telectualii tradatori, impostori si duplicitari. Nu Aur a adus aceasta tara in situatia de stat esuat, lucrurile s-au facut pas cu pas timp de 32 de ani.

  • Exact! Dacă ești antisistem ( adică antiblatul transpartinic care distruge viețile oamenilor în toate societățile) ești legionar! Incredibil!

  • Va felicit pentru articol.

  • Esti legionar pentru ca te afisezi deschis cu liderii miscarilor neolegionare, pentru ca propui ca pm un simpatizant legionar si pro-rus, si pentru ca ameninti voalat de la tribuna parlamentului cu razbunari legionare. Nu pentru ca te dai anti-sistem.
   Cam ce scrie si in articol destul de clar si argumentat.
   Probleme cu citirea articolului?

  • Oare cum dreaq poți fi și pro legionar și pro rus în același timp?
   Că rusnacii ne-au asasinat Maresalul. Sau memoria vi-i scurtă?

  • @@tree fitty – pai, vezi bre, ca rusnacii care ti au asasinat tie maresalul erau altfel de rusnaci, mai atei asa, mai cu socialismul muncitoresc… Rusia lui putin are alta structura si alta strategie. Replica ta poate prinde la unii oameni, dar sunt si oameni care stiu ceva istorie si altele pe langa.

  • Sa mori tu?
   De când a te declara citit este egal cu a fi? La ce inepții debitezi, tu nu ai absolvit nici grădinița.
   Hai jet la tata tău ivan.

 11. Un articol cam neinspirat de data asta, nea Pantazi!!

 12. Deciziile altora in privinta libertatilor tale.
  Frate dar ce v-au facut. Nu mi-am imaginat ca va pot conditiona in halul ala. Am vazut la TV ca va verifica de certificat peste tot.
  Iar in Franta, Olanda, unde rata de vaccinare e de peste 70%, unde certificatul e obligatoriu ca sa intri in anumite institutii publice, lumea tot mai poarta masca. A never-ending story.

 13. Mor la asta cu USR a validat AUR. Alegătorii au validat AUR, că nu s-a dus USR pe stradă și l-a luat de mânuță pe Simion să le susțină moțiunea. AUR au făcut scandal în Parlament și înainte de moțiunea vieții, au făcut mitinguri etc.

 14. Nu l-a imbrancit nimeni. terminati cu propaganda.

 15. Atunci de ce i-aţi votat? Aici se vede lipsa de judecată a românului, votează gunoaie şi apoi se plânge, ca şi cum n-a avut de ales. Cine nu votează USR, nu e întreg la cap.

  • Sau suficienți oameni cu gândire critica, toleranta, empatie…

  • Îmi plac atât de mult alegătorii USR când zic că susțin din toată inima democrația și libertatea de alegere doar atunci când toți votează USR și nu alte partide.

 16. Stimate domnule Pantazi,
  Cum adica USR a validat involuntar AUR, semnand impreuna cu ei o motiune de cenzura, in cadrul unei aliante, cum ati si scris?
  Nu stiau ce fac? Ratacire de moment? ce insemna involuntar in acceptiunea dvs?

  • Foarte corecta intrebarea. Si eu astept cu interes un raspuns.
   In orice caz, articolul asta eu il vad ca pe un raspuns la intrebarea lui Tapalaga de azi.
   As accentua insa un pic mai mult rolul PSD in a tine romanii dependenti prin ne-educatie. Si al televiziunilor de casa si al CNA-ului. Uite la ce ne-a dus promovarea non-valorilor timp de 30 de ani! Si din cauza asta se si moare!

  • adica i-a girat

 17. Trebuie scos AUR și Legiunea înafara legii!!!
  Trebuie interziși odată pentru totdeauna!
  Ne-am săturat de extremismul lor deșănțat!
  Nimeni nu reacționează, nici parlamentarii, nici CNA, nici Justiția…

 18. @Ciobanul Bucur/ Corect! “Un popor care nu-si cunoaste trecutul e condamnat sa-l repete”.(Nicolae Iorga). Si comunistii au preluat puterea dupa o situatie de criza prelungita. Avem în trecutul nostru atât de multe informații, evenimente, situații care astăzi strigă la noi cu disperare să fim atenți, foarte atenți pentru că întregul viitor al României este pe muchie de cuțit.

 19. Pai nu sunt de capul lor acolo,au fost votați de cetățenii acestei tari.Cu ei ,cetățenii,ce facem ?

  • @bidon, si pe ceausescu il vota prostimea, dar asta nu inseamna ca trebuia lasat sa-si faca de cap. AUR nu sunt politicieni, sunt derbedei, daca incalca legea, trebuie arestati.Si udrea a fost aleasa si a fost arestata, dragnea la fel, etc, etc. Legile sunt date de ei trebuie sa fie valabile si pentru ei, nu numei pentru prostime.

  • Poti incerca sa le impartasesti din tainele viziunii tale in speranta ca-i vei convinge ca setul de valori pentru care lu.pta, sau pretinde ca lup.ta partidul tau include valorile la care tine AUR, sau pretinde ca tine. Stiu un capitol la care va fi cam greu (biserica, sau credinta). Deja s-au scris destul de multe, dar niciodata nu e prea tarziu. Ai sa constati ca unii dintre cei care tin cu USR ii considera pe ceilalti niste pr.osti(exemplu: Gogu), de aici si cuvantul pro.stime. Este evident ca abordarea este una gresita. Eu sunt de parere ca sanse sunt, dar cu tact. Succes!

 20. Să vezi la Japonezi în parlament cum î ș i dau cu adidașii în cap

 21. Pantazi, cand hastagistii hartuiau fizic deputati pesedisti si judecatori de la CCR, tu nu ai spus nimic. Cand se țipa la pușcărie cu toti pesedistii tu unde erai?

  • Daca-ti vine sa crezi parlamentarii sunt modele pentru cetateni. (Ma apuca groaza cand ma gandesc la asta.) Omul din piata, indiferent de care parte e, poate sa strige cate placute vrea el, insa parlamentarii nu au voie sa faca asa ceva, sa ridice pumni si sa injure ca la usa cortului. Zicala cu pestele, capul lui si de unde incepe sa puta.

 22. Să vezi la Japonezi în parlament cum î ș i dau cu adidașii în cap

 23. Citesc cu stupoare cu cata incrancenare doresc unii sa voteze AUR. Foarte bine. Este optiunea lor. Ceeace ma ingrozeste pe mine este ca la alegeri , AUR va avea o armata de “volunari” bine pregatiti care vor agresa oamenii. Campania o sa fie una de cosmar. Nimeni nu va putea sa opreasca ceeace se va intampla. Unii ca Ion cred ca “AUR, este esenta natiei, trecutul si viitorul Romaniei.” Daca asa arata esent si viitorul Romaniei suntem pierduti.

 24. S-a apucat jurnalistu sa șteargă comentariile neelogioase… ne scuzati maestre. Dar fenechiu tot tucalarul lui dan diaconescu rămâne.

 25. Cand se pune problema sa nu mai poti munci daca nu ai certificatu lu peshte, eu zic ca e o decizie destul de importanta.

  Poate pentru tine nu conteaza… Inseamna ca esti plin de bani si iti permiti, ori esti asistat social si nu muncesti. Sau nu-ti pasa de libertatea ta, ceea ce e si mai grav.

  Placa asta cu „asa fac toate tarile civilizate” nu ma impresioneaza. Au mai fost dictaturi sau decizii de toata jena in „tarile civilizate” si alte dati… Recent, Afganistan imi vine in minte, de exemplu.

  • Nu trebuie sa fii plin de bani ca sa te vaccinezi. E gratis. Si te ajuta sa muncesti. Si ii ajuta si pe aia cu care mergi tu in tramvai sau metrou si pe aia cu care muncesti si pe familiile lor – daca de a ta nu te intereseaza. Se cheama solidaritate sociala. Stiu, ne doare la basca de asta, vrem sa fie doar ailalti solidari cu noi, sa „ni se dea”, fara sa fim noi insine responsabili.

 26. Si dupa aia vine si ne zice cat de rai sunt astia de la AUR…
  Sfanta ipocrizie!

 27. cand vlad alexandrescu isi trimisese fiica la inaintare, ca un etnic, pentru a intra fizic in sediul guvernului, nu v-ati mai jeluit asa

  Cand hashtagii furau pistolul jandarmeritei, nu mai era o problema. Cand hashtagii gen Dide si Bot bateau batranii la Victoriei, nu mai era o problema. Aia nu e violenta fizica, dar criticarea VERBALA a lui muraru este violenta fizica.

  Sunt nevoit sa citesc saptamanal despre martirajul lui Burduja din aceeasi zi. Fiecare articol al lui G4 este ilustrat tendentios, cu o poza in care jandarmii ridica de pe jos un gras, de parca jandarmii l-ar bate. Asta e „cine cui” leninist.

 28. Asta nu e ăla care ii cara geanta lui DD in parcare la oglinda tv? Hai ca el e… ppdd. Acum e vreun bratianu

 29. AUR 30-40% la următoarele alegeri <3

 30. De acord dar în definitiv faceți mare greșeală, domnule Panța i. Acești indivizi nu trebuie băgați în seama. Nu mai scrieți nimic despre ei. Nu merita, și orice zgomotin jurul lor ii ajuta Nu ați văzut ca U SR a semnat alături de ei moțiunea de cenzura i-a legitimat și apoi ei și-au luat nasul la purtare, cu manifestații neautorizate. Trebuie tratați cu indiferenta, și vor deveni nesemnificativi.

 31. Da cand USR-istii facea din astea prin parlament, nu erai impotriva??? Ziarist de doi bani!

 32. dragi tovarasi, va citesc comentariile si vrand-nevrand i-mi amintesc de vorba lui Brucan „stupid peaple”.

 33. Respectele mele stimabile xyz, nici că se putea zice mai bine😂😂😂

 34. Exagerezi asa.cum faceti voi de obicei, în funcție de cum va convine.
  De fiecare dată se ia foc pentru politicieni, daca li se întâmplă lor ceva.
  Din partea mea, sa-i joace în picioare ,să.stea prin secțiile de politie si sa nu-i bage nimeni în seamă, asa cum e pentru noi, oamenii de rand.
  Sa-i rupă în două!

 35. Observ ca toti asociaza valorile democratice automat cu cele europene. Nu nene, valorile europene nu mai seamana cu cele democratice demult, regret s-o spun. De ce nu asociati valorile democratice cu cele americane, de exemplu, sau cu cele australiene si britanice. Nu cred ca UE mai trebuie data drept exemplu. In rest, golani sunt si la AUR, dar si la PSD sau PNL, nu credeti stimate jurnalist? Acesti golani reprezinta Romania si o fura constant de 30 de ani.

  • Nu vă mai zvarcoliti, AUR crește în sondaje și va mai crește pentru că- și respectă promisiunile, alegătorii, și taxează abuzurile. Nici vorbă de violențe, totul e transparent și foarte corect. Nu au violentat pe nimeni, doar au demascat niște abuzuri. Bravo, AUR!
   P. S. Și comuniștii aveau același discurs, unde nu aveau cu ce să i închidă, băgau placa cu dușmani ai poporului sau legionari…

 36. Prefer un Aur violent care apără constituția, decât demagogi cu vorbe mieroase contrazise de faptele lor cinice uneltite machiavelic in miezul noptii, in spatele usilor inchise

 37. dar de PP-DDistul de fenechiu ca fuma si incalca legea si injura ca la usa cortului nu spuneti nimic?frumos din partea voastra.

 38. Abia astept sa votez AUR la anticipate !

  PNL=PDL=PSD=USR=UDMR=ALDE=UNPR=PRO=aceeasimizerie, tradatori, distrugatori de neam si de tara

 39. Școala militarizată de (dez)informare lasă sechele adânci. Dacă spui o minciună folosind o realitate augmentată, edulcorată pe partea „de salvat” și îngroșată pe partea „de înfierat” nu înseamnă că spui un adevăr, înseamnă că faci propagandă interesată, că vrei să pui ochelari de cal celor pe care-i (dez)informezi.

 40. Pantazi câți dintre cei expuși cărții verzi susținute de Fenechiu sunt de acord cu tine?
  Te au plătit liberalii sa scrii articolul asta sau ai făcut o pe gratis?
  Ești un nimic dpdv intelectual și cultural pe lânga
  Mircea Vulcănescu, pantazi ziarist de 2 bani.

 41. Doar am zis că e un articol neinspirat!!!

 42. Domnule Pantazi, huligani sunt si pe forumurile Dvs. De ce nu platiti pe cineva care sa modereze continutul de limbaj huliganic pe care-l folosesc foarte multi din cititorii acestui site?

 43. Domnilor despre joaca asta de-a legionarii: crede cineva, asa cum ii cunoasteti pe jandarmi si pe baietzii cu ochi albastri din SRI, ca ei n-au deja dosare? AUR va fi lasat sa se joace pana in punctul, cand li se va inscena ceva „Baneasa style” si gata cu ei. Dispar. Deocamdata sunt inofensivi. Voi credeti ca Simion rezista la o contra serioasa a statului roman, a baietzilor trainuiti special pentru astfel de insi. Se stie ca aplicarea in forta a unui regulament militar sau mijoc legal poate sa-i suprime imediat. Fenomenul Garda de Fier nu se mai poate repeta. Nu in Romania. Puneti pariu?

 44. Cred ca intolerabil e ca mizeria asta de articol, niste rânduri triste, sa existe si sa fie citite

 45. Bai Pantaaaaaaziiiiii, pai PNL UDMR USR ce dreacu fac, nu baga pumnu’? Aaaaa, astia „salveaza vietii”

 46. Violenta acestei legi Blitzkrieg naște violenta.

 47. În parlamentul României se găsesc reprezentanții poporului. Au fost trimiși acolo de către popor. Să nu uităm, totuși: fiecare popor își merită conducerea pe care și-a ales-o și pe care o ține la putere. ”Așchia nu sare departe de trunchi” zice un proverb românesc. Cum ar putea fi aleșii poporului diferiți de cei care i-au ales?

 48. Cel mai corect comentariu de pina acum. Restul doar creiere spălate de haznale. Probabil vor sa ne întoarcem la epoca legionarilor sa nu mai poți ieși din casă nici măcar cu certificat verde. 😂

 49. Pusesem in comentariul meu niste fraze de bun simt, cu concluzia subinteleasa ca ne paste pericolul unei extreme drepte la putere. Vad ca l-ati sters. Nu inteleg de ce.

 50. Domnu’ Pantazii, ți-a umplut lumea frigideru’ cu carne de o să-ți ajungă până ieși din iarnă. Poftă bună!

 51. Dle Panatzi,

  Un coleg de al Dv a scris un articol care se numeste Furia. Majoritatea cetatenilor asta simt acum -furie, vazand ce fac politicienii in paralament, guvernul demis si discutiile meschine si arogante despre un altul, furie vazand cu guvernul a lasat tara fara medicamente in spitale, furie vazand cum mor oamenii ca nu au locuri si uneori ard de vii in spitalele mici facute acum 50 de ani in urma, furie cand vad ca un oras intreg ca Timisoara este lasat fara cladura, si medicii nu pot opera la 4 grade C. Sa mai continui?
  Nu sunt un fan Aur si nici legionar, dar cand aceasta furie se va deslantui se va prevali peste Parlament, peste Guvern si Cotroceni si nu stiu de va mai ramane. Prea si-au batut jos de tara asta politicienii , intr-o zi vor plati!

 52. Pantazi, într-un fel sau altul, veți da cumva socoteală pentru cenzură!
  Libertatea e numai una!

 53. Am văzut ce spunea Fenechiu, ce sa zic un om cu un adevărat limbaj academic, civilizat, asta spune multe despre parlamentarul respectiv și grupul din care face parte. Domnule Pantazi nu mai susțineți prostia!

 54. O vai, ce nasol. Când USR venea cu boxele în Parlament și hărțuia pe TOATĂ lumea (inclusiv cu cei alături de care aveau să guverneze) – nu se mai revolta Pantazi așa și nici nu mai vedea legionari imaginari peste tot.

  Dar vai, cum adică îndrăznește și un partid de Dreapta (da, Dreapta – nu căldicel ”centru-dreapta modern”) să facă la fel?

  Hai, las-o jos că măcăne.
  În plus, despre încălcările de legislație ale lui Fenechiu care fuma în Parlament? Nimic? Despre limbajul suburban al lui Fenechiu, nimic?

  Să vezi ce surprinși o să fiți când AUR va scoate 20% în alegeri. O să fie glorios.

 55. Pantazi, rusine!
  De ce stergi comentariile decente care nu iti convin? Adevarul supara, nu-i asa?

 56. BRAVO CELOR DE LA AUR, TREBUIE SĂ DEA CU PARUL PE EI CA DACĂ SE DUC PAŞNICI NU O SĂ ÎI IA NIMENI ÎN SEAMĂ CA ŞI PE PROTESTATARII PAŞNICI , PÎNĂ NU LE DAI ÎN CAP NU ESTI LUAT ÎN SEAMĂ. SÎNT ALĂTURI DE AUR . VOTUL MEU O SĂ ÎL PRIMEASCĂ.

 57. Ştiu din propria experiență , dacă deschizi gura deranjezi şi vor să te înlăture .Adevărul doare şi tot odată deranjează.

 58. Cei de la AUR o să urce în sondaje, iar dl Simion le spune în fațã acestor impostori care au sărăcit țara, iar celor ce îi blamează pe cei de la AUR am o întrebare vă place să tot fiți bătaia de joc ai acestor politicieni, să dăm şansa şi altora că ce avem de pierdut poate o să se schimbe ceva în țară.

 59. Dl Cristian un critic de mahala, vă este bine pe scaunul călduț, ce ar fi dacă vă uitați în oala dumneavoastră.

 60. Felicitari AUR …gata cu hotia

 61. https://www.g4media.ro › plecare-di…
  Plecare din AUR: Deputata Anamaria Gavrilă a demisionat din partid pe …

 62. Eu înțeleg ca userii nu platesc presa, ba da sa le-o sugeti în fiecare articol e ridicol.
  Ce spuneți acum de aur trebuia sa spuneți despre psd, pnl, PDL, usl, plm încă de acum mulți ani! Da nu puteați cum nu puteți nici acum pt ei va plătesc salariile și ratele și sunteti sclavii lor!

 63. Dar violența verbală a lui Daniel Fenechiu și limbajul său de maidan nu trebuie stopate! Penelistule! Ai scris o mizerie de articol.

 64. Nea Pantazi, aveti voi asa o marota cu antisemitii si nazistii de la Haur . Pai bre cind cel pe care l-ati adulat si lins la popou de 7 ani se dadea urmas al Volksgruppe in Rumanien ,unde erati bre ? Nus’ce s-a intimplat acolo dar noi ce ar trebui sa facem cind ” Hurmasii labaralilor bratieni ” ne-au adus la exasperare ? Nu vreau sa spun cuvint mai dure ca iar cenzurati ce nu va place . Asa ca „Delo, delo …” si despre Roman si Fenechiu doi traseisti -ce percepte morale gasim la astia ? Unde-i cilanul cu mai multa carnita hop si ei.Pai” Lupul moralist” al lui Alexandrescu era pui pe linga astia !

 65. Sincer! Toti astia care au fost la putere si-au luat-o in cap! Uitam cumva cum iesea Treimea si anunta restrictii pentru noi astia de rand care stateam in casa? Uitam cumva ce amenzi ne dadeau in primele luni de pandemie? Acum ne spun ei ce sa facem cu corpul nostru. Nu ma intereseaza ce politica duce Aur! Vreau sa le imparta niste pumni si din partea mea!

 66. Ce sa mai…niste nenorociți ăștia de la AUR, cei care au ruinat Romania sunt pâinea lui Dumnezeu. Trebuie să scăpăm cât mai rapid de nenorociții gen George Simion, nu cumva să-i deranjeze de la furat și de la instaurarea dictaturii in Romania pe cuminții pământului, pâinea lui Dumnezeu. Pantazie sau cum draqu te cheamă, du-te repede și cumpara-ti o ciorbă pe banii primiți de la PNL pentru mizeria scrisă aici.

 67. Deci AUR a omorât 45000 de români nu covrigul. Păi acum îmi dau seama că așa e. Nici nu avea cum să fie altfel: ne-a spus ministrul sănătății că doar 227 au murit de covrig după un an de pandemie. Restul s-au intoxicat cu metale grele: AUR.

 68. Un vechi citat al ideologiei pe care o reprezinta acest articol:
  ‘Daca sti ca adversarii te vor acuza de fapte infame, acuza-i mai intai de acele fapte.’ – Vladimir Ilici Lenin

 69. Bataia e prea putin. Majoritatea ar tb sa zaca in puscarie pt tradare de țară