G4Media.ro

Formaţia Nirvana a obţinut respingerea procesului intentat de bărbatul al cărui portret…

Sursa foto: Facebook / Nirvana

Formaţia Nirvana a obţinut respingerea procesului intentat de bărbatul al cărui portret ca bebeluş a fost folosit pe coperta albumului „Nevermind”

Formaţia Nirvana a obţinut respingerea unui proces intentat de Spencer Elden, bărbatul al cărui portret ca bebeluş apare pe coperta emblematică a albumului „Nevermind” din 1991. Acesta din urmă pretindea daune de cel puţin 450.000 de dolari, transmite News.ro

Justiţia americană a declarat că Elden, acum în vârstă de 31 de ani, a aşteptat prea mult până să depună o plângere.

„Reclamantul nu a fost în măsură să conştientizeze o încălcare sau o vătămare survenite în perioada când era minor, temeiul cererii, în termen de zece ani de la acţiune”, a declarat judecătorul american însărcinat cu cazul.

Spencer Elden a depus o plângere în august 2021 împotriva celor doi membri supravieţuitori ai grupului şi în special a unui fotograf pentru exploatarea imaginii sale prin „pornografie infantilă”. În total, 17 persoane au fost acuzate de trei plângeri diferite depuse de Spencer Elden. „Este destul de greu. Simţi că eşti celebru pentru nimic”, a spus el într-un interviu pentru The Times în 2016.

Elden susţine că fotografia i-a cauzat „traume emoţionale permanente”, potrivit BBC.

Avocaţii formaţiei au replicat faptul că Elden a avut de câştigat de pe urma imaginii.

Cu ocazia marcării a 10, 17, 20 şi 25 de ani de la apariţia albumului, Elden a recreat ipostaza.

Spencer Elden avea patru luni când fotograful Kirk Weddle l-a imortalizat înotând, gol, spre o bancnotă străpunsă de un cârlig, într-o piscină din California. Plătiţi cu 200 de dolari, părinţii bebeluşului au primit, de la lansarea albumului, doar o copie „Nevermind” şi un ursuleţ de pluş pentru bebeluşul lor.

Unul dintre cele mai emblematice discuri ale mişcării grunge şi ale începutului anilor 1990, „Nevermind” a fost vândut în peste 30 de milioane de exemplare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Spera sa faca si el de-o „chifteluța”…a facut o ‘uța…

  2. La varsta aia,aproape toti copii seamana între ei.Stupid,stupid… .Dacă era in Romamia avea mai multe sanse.La adapostul termenilor „simandicosi”iesea o hotarare de toată frumusetea,iar petentul ajungea sa atinga nirvana în ciuda formatiei parate.