G4Media.ro

Forma finală a Ordonanței privind PNRR: Agențiile de Dezvoltare Regională vor fi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Forma finală a Ordonanței privind PNRR: Agențiile de Dezvoltare Regională vor fi implicate în gestionarea proiectelor finanțate, din educație, sănătate și reformă socială

În urma ședinței liderilor partidelor din coaliția de guvernare, o decizie anunțată vizează forma finală a Ordonanței privind  Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, a anunțat că în gestionarea proiectelor care vor primi finanțare din PNRR, vor fi implicat și Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR), în special proiectele din educaţie, sănătate şi reformă socială.

„S-a discutat de ordonanţa pe PNRR şi acolo s-a ajuns la o formă finală – decizia politică, tehnic se va discuta -, o formă finală în care pentru câteva sectoare vor putea să fie folosite şi ADR-urile – educaţie, sănătate şi reformă socială. (…) Aceste autorităţi regionale pot să fie implicate în derularea de proiecte din aceste sectoare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a comentat Cîțu.

Reamintim că liderii PSD au cerut încă de luni seara, la întâlnirea coaliției, să fie modificat PNRR, mai precis să fie descentralizată gestionarea programului, astfel încât pe lângă ministerele care gestionează fondurile, să devină autorități contractante și Agențiile de Dezvoltare Regională și chiar Consiliile Județene.

Potrivit lui Florin Cîţu, o nouă şedinţă a coaliţiei va avea loc vineri.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Eu propun ca banii sa intre direct in conturile personale ale membrilor PSD, PNL si UDMR, ca sa le distribuie ei mai departe. Asa se elimina comisioansle bancare, birocratia si coruptia.

  2. Deja rade Codruta.

    😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

  3. S-a arvunit deja si PNRR-ul – dar asa, elegant, prin ordonanta, fara valuri. Ca sa poata face pt sanatate si protectie sociala la nivel local. Pentru asta ar trebui sa iesim in strada TOTI