G4Media.ro

Ford închide fabrici în Europa iar analiștii prevăd o alianță cu Volkswagen

Ford închide fabrici în Europa iar analiștii prevăd o alianță cu Volkswagen

Producătorul american Ford taie mii de locuri de muncă, încheind producția unor modele și închizând o fabrică în Europa. Ford urmează să formeze o eventuală alianță cu liderul de piață Volkswagen. Producătorul american a anunțat joi modificările, încadrând restructurarea ca parte a unei revizuiri globale care va costa compania 11 miliarde de dolari, potrivit CNN Business, citat de Digi24.ro

Ford a declarat că va pune capăt producției unor modele neprofitabile și va schimba strategia pe piețe regionale dificile, inclusiv în Rusia.

Producătorul de automobile a declarat că va continua planurile de închidere a unei fabrici de transmisii în Franța și a început negocierile cu sindicatele privind oprirea producției mașinii compacte C-Max la o fabrică din Germania.

„Luăm măsuri decisive pentru a transforma afacerea Ford în Europa”, a spus Steven Armstrong, președintele Ford pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Producătorul auto a spus în iulie 2018 că va cheltui 11 miliarde de dolari în următorii trei până la cinci ani pentru a-și schimba afacerea în întreaga lume.

Vânzările și rentabilitatea Ford sunt puternice în Statele Unite, însă compania se află într-o situație dificilă în China și continuă să lupte pentru piață în Europa și America Latină.

În primele nouă luni ale anului 2018, Ford a raportat pierderi europene de 199 milioane dolari SUA, comparativ cu un profit de 278 milioane dolari SUA în aceeași perioadă a anului 2017. Este prevăzută o pierdere în regiune în 2018.

Analiștii au speculat că Ford și Volkswagen (VLKAF), cel mai mare producător de automobile din lume și o forță dominantă în Europa, ar putea să se alăture pentru a dezvolta autoturisme autonome, dar și alte tehnologii.

Sursa: Digi24.ro

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.