G4Media.ro

Fondatorul BioNTech: Obligaţia vaccinării poate produce „efectul invers” celui dorit. Vaccinarea este…

Fondatorul BioNTech: Obligaţia vaccinării poate produce „efectul invers” celui dorit. Vaccinarea este o „responsabilitate individuală”

Fondatorul BioNTech – firma din spatele vaccinului Pfizer-BioNTech, unul dintre cele mai folosite vaccinuri împotriva COVID 19 – Ugur Sahin consideră că vaccinarea este o „responsabilitate individuală” şi pledează în favoarea unei vaccinări bazate pe transparenţă şi educaţie şi care să nu aibă la bază obligativitatea vaccinării, declară el publicaţiei franceze Les Échos, relatează News.ro.

Persoanele care nu se vaccinează „foarte probabil se vor infecta” cu noul coronavirus – care devine tot mai contagios -, subliniază cofondatorul BioNTech Ugur Sahin.

„Următoarea generaţie a virusului va avea o rată de infecţiozitate de aproximativ 6-8, ceea ce înseamnă că o persoană infectată va putea infecta până la opt persoane care nu vor fi imunizate”, avertizează el.

În opinia sa, vaccinarea este deosebit de utilă, însă ea ţine de o ”responsabilitate individuală”.

După părerea mea, în calitate de medic şi de cercetător, a transforma (vaccinul anticovid într-un vaccin) obligatoriu ar putea avea efectul invers” celui căutat, consideră el.

El pledează în favoarea unei vaccinări care să aibă la bază transparenţa şi educaţia în vederea convingerii persoanelor de binefacerile acesteia.

Varianta indiană (delta) întunecă tot mai mult orizontul european, însă firma BioNTech rămâne încrezătoare.

Ugur Sahin şi Özlem Tureci anunţă că efectuează „teste în laborator pentru a vedea (dacă serumul unei persoane vaccinate) este capabil să protejeze şi împotriva noilor variante”.

Vaccinul dezvoltat de BioNTech „prezintă o eficienţă de aproximativ 89% împotriva bolii simpromatice a varinatei delta, la două săptămâni după o vaccinare completă”, subliniază Ugur Sahin, care citează rezultate ale unui studiu britanic.

Protecţia asigurată de anticorpi ar putea însă să scadă în timp, însă ”scutul” asigurat de ”celulele T este mult mai stabil. El există pentru a dura mult timp, poate ani de zile”, apreciază cercetătorul.

A treia doză, probabil „utilă”

Firma în domeniul biotehnologiei este în măsură să-şi adapteze vaccinul, pentru a-l face mai eficient împotriva unor variante noi, care urmează să apară, subliniază cei doi cercetători.

Un prim lot de vaccin ”adaptat” variantei indiene (delta) a fost deja conceput de BioNTech ”în câteva săptămâni”.

Teste clinice urmează să înceapă ”în august”, anunţă Özlem Tureci.

Un ”proces adaptat” permite fabricarea unui nou vaccin ”în 100 de zile”, precizează Ugur Sahin

BioNTech monitorizează mutaţiile virusului şi intenţionează să fabrice şase miliarde de doze de vaccin în perioada 2021-2022.

”Nu trebuie să ne fie frică de varianta delta”, declară cercetătorul, însă o ”vaccinare de rapel” poate fi necesară în vederea unei consolidări a apărării imunitare împotriva acestei tulpini contagioase.

Özlem Tureci consideră această a treia doză ”probabil foarte utilă”.

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. A treia doză, probabil „utilă”…. utilă lor, fabricanților de doze, nu populației.

  • „După părerea mea, în calitate de medic şi de cercetător, a transforma (vaccinul anticovid într-un vaccin) obligatoriu ar putea avea efectul invers” celui căutat, consideră el.

   El pledează în favoarea unei vaccinări care să aibă la bază transparenţa şi educaţia în vederea convingerii persoanelor de binefacerile acesteia.”

   În ciuda evidenței unii tot consideră că sunt obligați să se vaccineze…

  • @Barbu .. mergem la o bere cand termini programul ? 16 .. 16:30 ?

 2. Următoarea generaţie a virusului va avea o rată de infecţiozitate de aproximativ 6-8, ceea ce înseamnă că o persoană infectată va putea infecta până la opt persoane care nu vor fi imunizate”, avertizează el.
  :)))))) Si atunci de ce atâta relaxare??? 40 mii de cazuri pe zi in Uk dar totuși 70000 de oameni pe stadion aseara, fără masca, fără distanță.

 3. Cum de ce?
  Pentru succesul și reușita virusului, de vină vor fi cei care au mers în concedii, la CE de fotbal, etc… vaccinați sau nevaccinați.
  În Israel cetățeni deja au fost anunțați că în fața variantei Delta, eficacitatea vaccinului e undeva la 60 la sută, iar la varianta Epsilon, undeva spre zero la sută.
  Probabil doar vaccinarea lunară, va mai salva omenirea!
  Sau poate zilnică pentru amatori!
  Minunat!

 4. acum intelegem de ce comisia europeana a facut contract cu pfizer pentru 1.8 miliarde de doze livrabile pina in 2023, stiau ca trebuie sa ofere ceva nou, ca se termina amatorii de injectare cu variata 1.0 de ser si trebuie reinjectati injectatii