G4Media.ro

Focul și gheața pun bețe în roate industriei auto. Producția de mașini…

Focul și gheața pun bețe în roate industriei auto. Producția de mașini se confruntă cu întreruperi la nivel mondial din cauza lipsei de cipuri

Un incendiu la o fabrică de semiconductori din Japonia, vremea rece în America de Nord și concurența continuă pentru cipuri afectează în același timp industria auto globală, ceea ce exacerbează deficitul de aprovizionare cu componente cheie cu care producătorii se confruntă de la finalul anului trecut, scrie Bloomberg.

O secțiune dintr-o fabrică administrată de Renesas Electronics Corp., unul dintre cei mai mari producători de cipuri auto, a fost afectată de un incendiu, vineri, potrivit companiei.

De asemenea, Toyota Motor Corp., un important client al Renesas, a transmis anterior că lipsa semiconductorilor provocată de vreme rece o va obliga să suspende activitatea la o fabrică din Cehia timp de două săptămâni.

Producătorii de autovehicule se confruntau deja cu o lipsă de cipuri la nivel mondial cauzată de cererea în creștere pentru laptopuri, tablete și electronice de uz casnic din partea celor care lucrează de acasă în timpul pandemiei.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter