G4Media.ro

Focșaniul rămâne fără buget pe 2023: primarul face apel la Ciucă și…

Focșaniul rămâne fără buget pe 2023: primarul face apel la Ciucă și Ciolacu / Consilierii PNL și USR refuză să voteze bugetul nemulțumiți că proiectele inițiate de ei nu sunt cuprinse în proiect

Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă (foto), face apel la președinții PNL și PSD să deblocheze situația financiară din localitate, după ce în mod repetat consilierii PNL și USR refuză să voteze bugetul propus de administrația locală, anunță Monitorul de Vrancea.

El susține că de fapt consilierii PNL și USR nu au făcut amendamente la proiectul de buget, au venit doar cu idei de proiecte care ar fi trebuit cuantificate de funcționarii Primăriei, cei care trebuiau să găsească și sursele bugetare pentru aceste proiecte.

”Nu sunt decât răutăți ieftine, motive puerile prin care vor să își ascundă indiferența față de cetățenii municipiului Focșani”, a declarat primarul, care a explicat că, de la 26 ianuarie, când a fost prezentat proiectul de buget pe pagina de internet a municipalității, „nu au fost făcute observații, amendamente scrise la buget”.

Blocarea bugetului municipiului Focșani are ca rezultat incapacitatea municipalității de a asigura plata facturilor zilnice dar a celorlalte cheltuieli, inclusiv a salariilor care trebuie plătite la începutul lunii martie.

Primarul a explicat că Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea a sistat alimentarea cu sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru că nu a fost aprobat bugetul local în termen de 45 de zile de la publicarea Legii Bugetului de stat pe anul 2023.

„Fac un apel către președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, să arate că este conducătorul acestui partid, și să nu uite că Focșaniul face parte din județul Vrancea. Noi suntem vremelnici pe aceste funcții și am fost trimiși aici de cetățenii care ne-au votat pentru a le reprezenta interesele. Fac un apel către domnul prim ministru Nicolae Ciucă, către președintele PSD Marcel Ciolacu, să vină și să mai dea o lecție despre ceea ce înseamnă o coaliție la nivelul județului Vrancea!”, a spus primarul Cristi Misăilă.

Acesta a convocat pentru miercuri o ședință extraordinară, pe ordinea de zi fiind inclus din nou proiectul privind aprobarea bugetului general al municipiului Focșani pe anul 2023.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...