G4Media.ro

Focarul de Norovirus de la Colegiul Naţional ”C.D. Loga” din Timişoara a…

Sursa foto: Pixabay

Focarul de Norovirus de la Colegiul Naţional ”C.D. Loga” din Timişoara a fost închis/ Probele trimise la analiză la Institutul Cantacuzino au confirmat prezenţa acestui virus / Sursa a rămas neidentificată

Cel mai probabil Norovirusul a fost cauza îmbolnăvirilor de la Colegiul Naţional ”C.D. Loga” din Timişoara, a confirmat Direcţia de Sănătate Publică Tmiş. În urma probelor trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală a fost confirmată prezenţa acestui virus. DSP Timiş a închis focarul de la unitatea de învăţământ, însă sursa a rămas totuşi neidentificată, transmite News.ro.

„Din probele trimise pentru analiză la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezenţa Norovirusului doar în probele biologice (scaun) recoltate de la pacienţii internaţi, iar probele de apă recoltate din incinta unităţii de învătământ nu conţin microorganisme patogene. Prin urmare, în conformitate cu metodologia şi având în vedere faptul că în ultimă săptămâna nu s-a mai prezentat, la nici o unitate sanitară din judeţul nostru, nici o persoană cu simptomatologie sau link epidemiologic cu focarul de Norovirus declarat, acesta a fost închis cu sursa neidentificată”, au transmis joi reprezentanţii DSP Timiş.

La sfârşitul săptămânii trecute, şcoala a fost dezinfectată, iar de luni copiii s-au întors la cursuri.

86 de elevi, cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani, şi peste 20 de cadre didactice au avut simptome puternice săptămâna trecută, începând de marţi. Cei mai mulţi dintre ei şi-au revenit după câteva ore şi nu au necesitat internare în spital. Peste 50 au ajuns însă cel puţin pentru un consult la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu”, la Spitalul Municipal sau la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Medicii de la Spitalul de Copii au descoperit în analizele efectuate, prezenţa Norovirusului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...