G4Media.ro

Focar uriaș de COVID 19 la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba…

Focar uriaș de COVID 19 la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. 76 de elevi s-au infectat de la începutul semestrului al doilea

Cel mai mare focar de COVID-19 din județul Alba a fost identificat la Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. 76 dintre cei 462 de elevi s-au infectat cu SARS-CoV-2 de la începutul semestrului al doilea, majoritatea fiind preluaţi de familii. 4 sunt internaţi în spital, iar 5 s-au vindecat, potrivit unor date comunicate de instituție la solicitarea presei locale. 71 de elevi sunt în continuare infectați.

Focarul este unul de tip închis, colegiul fiind în izolare. Elevii nu pot părăsi instituția și nu pot primi vizite.

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia este singura unitate de învățământ liceal din oraș care a început semestrul al doilea în format fizic. După aproape trei săptămâni de la începerea cursurilor, în interiorul colegiului, 76 de elevi au fost confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2.

Dintre aceştia, 67 se află la domiciliu în urma solicitării părinţilor, adresată conducerii colegiului şi CJCCI Alba, iar 4, toţi cu forme uşoare (2 simptomatici şi 2 asimptomatici) sunt internaţi în spitale militare (1 elev) şi civile (3), la solicitarea părinţilor, întrucât nu aveau condiţii de izolare la domiciliu.

Elevii confirmaţi pozitiv s-au deplasat la domicilii cu mijloacele de transport ale părinţilor sau ambulanţa unităţii, în cazul în care părinţii nu deţineau mijloace de transport. La acest număr se adaugă alţi 5 elevi care au fost confirmaţi pozitiv la începutul semestrului şi s-au vindecat, aceştia revenind în colegiu.

Un număr de 164 de elevi contacţi direcţi se află izolaţi în spaţiile special amenajate pentru carantină, conform precizărilor Direcţiei Medicale a MApN.

Reprezentanții instituției de învățământ din Alba Iulia au mai precizat că în farmacia colegiului există un stoc de medicamente suficient ”pentru a asigura tratarea elevilor cu afecţiuni specifice vârstei”. Completarea medicaţiei se face prin eliberarea reţetelor compensate în funcţie de cazuistică de către medicul unităţii care este şi medicul de familie al elevilor.

Cele mai recente testări de tip RT PCR au fost făcute de către Direcţia de Sănătate Publică Alba, în data de 24.02.2021, tuturor elevilor care au prezentat simptomatologie specifică virusului SARS-CoV-2, dar instituția are și teste rapide, pentru elevii care vor prezenta simptome în perioada următoare. De la începutul şcolii şi până în prezent, în interiorul colegiului s-au făcut 240 teste rapide şi 947 teste RT PCR.

”La infirmeria colegiului se desfăşoară serviciul de permanenţă, iar în momentul în care un elev se prezintă la infirmerie, medicul de familie decide tratament ambulatoriu sau internarea acestuia în infirmerie sau în cazul de simptomatologie covid testarea acestuia. În ceea ce priveşte dispunerea elevilor în spaţiile de cazare, aceasta este făcută în conformitate cu arhitectura colegiului, în acest sens, numărul de elevi dintr-o cameră fiind variabil în funcţie de spaţiul fiecăreia, fiind respectată distanţarea fizică, potrivit precizărilor Ministerului Sănătăţii şi a Direcţiei Medicale a MApN.

Purtarea măştii de protecţie se face în strictă conformitate cu ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii nr.3235/93 din 04.02.2021, Anexa: Măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe în perioada pandemiei de COVID-19, capitolul III, punctul 2, literele a şi b.

Conform măsurilor epidemiologice implementate, elevii pot părăsi unităţile de învăţământ numai la întreruperea/finalizarea studiilor sau în alte situaţii excepţionale (ex: probleme familiale deosebite, internare în spitale, exercitarea dreptului de vot etc.) iar la revenirea în instituţie, elevii vor fi triaţi din punct de vedere epidemiologic şi plasaţi timp de 14 zile în carantină, în spaţii special desemnate şi atent supravegheaţi.

Ancheta epidemiologică efectuată de către medicii epidemiologi de la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca a stabilit că în colegiu au fost luate toate măsurile prevăzute în instrucţiunile specifice pentru prevenirea şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Situaţia este atent monitorizată de structurile specializate în epidemiologie de la Direcţia Medicală a MApN în strânsă colaborare cu serviciul medical din Statul Major al Forţelor Aeriene” se arată în comunicatul transmis de instituția de învățământ.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Foarte bine. să rămână câți am botezat eu….

  2. Cine dracu a mai auzit sa testezi minorii? Cacam bani.

  3. Asa si?, Ii mai lasau doua saptamini si era vaccinat tot colegiul. Fara urmari pentru elevi, nici pentru profi (ca-i vaccineaza Gheorghita, nu?).

  4. Acum își doresc sa fi început online…educația se poate face și online, trb doar sa îți dorești. Părinții ar trb sa se gândească înainte sa ii trimită fizic, datorită lor s au deschis scoliile ca atfel nu se deschideau.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.