G4Media.ro

Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată…

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angajați depistați pozitiv. DSP: Nu au respectat măsurile de protecție

Focar de COVID la o firmă din Alba. 27 de angajați ai Alpin 57 Lux, o firmă care produce înghețată și legume congelate la Sebeș, în județul Alba, sunt infectați cu noul coronavirus.

DSP Alba nu a făcut public numele firmei ci doar măsurile pe care le-a luat la societatea respectivă, însă surse din mediul administativ au confirmat că este vorba despre producătorul de înghețată respectiv.

Instituția a anunțat că toate cele 27 de persoane au fost transportate la spitalele din zonă, iar contacții direcți au fost izolați. De asemenea, inspectorii sanitari au luat decizia suspendării temporare a activității până la finalizarea anchetelor și până iginenizarea și dezinfectarea spațiilor în care funcționează firma.

Alpin 57 Lux a primit și o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare.

”Totodată specialiștii epidemiologi au stabilit ca principală cauză a infectărilor nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens. În cadrul unității au fost testați ieri 64 de angajați, urmând ca astăzi sa fie efectuate alte peste 200 de teste COVID-19” au transmis duminică reprezentanții DSP Alba.

În județ au fost depistate duminică 30 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. aproape 10% din numărul total al infectărilor, de la începutul pandemiei.

Alpin 57 Lux este una dintre cele mai mari companii de înghețată din România, înființată la Sebeș. Din anul 2016, firma a fost cumpărată de grupul Food Union.

Foto: InquamPhotos-George Calin

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Ciolacu si PSD au solutia.

 2. Din păcate angajații nu au fost informați că existau 2 persoane confirmate pozitiv în companie. Li s-a spus că testarea este doar „de procedură”

  • Din pacate asta ne da o informatie despre modul cum se respecta procedurile legate de igiena in aceasta fabrica… ca si in multe altele. Vezi si cazul fabricii de lapte din arges unde lucrau angajati purtatori de stafilococi. Caz bagad sub pres ca de… Sa nu se piarda locuri de munca dar s-or fi remediat problemele?
   Reguli elementare care ar trebui sa fie litera de evanghelie sun luate in deradere. De la spalat pe maini la toaletw curate, la purtarea de echipamente de protectie si la utilizarea de echipamente sterile si proceduri de sterilizare.
   Covid19 nu se transmite prin inghetata – probabil – dar alte boli cu siguranta se distribuie cu usurinta in produsele unei fabrici care nu e in stare sa respecte reguli minime..

 3. Poate ca ar trebui verificate si marile fab. de lapte. Sa vedeti acolo surprize. Sunt cateva care au avut salariati cu covit si nu le-au anuntat.

 4. Indivizii infectati nu au fost intrebati cu cine s-au intalnit in ultimele zile, nu e misto…. contacții direcți nu au fost in niciun chip izolati, zic.

 5. Sunt o grămadă de societăți și magazine care nu supraveghează respectarea regulilor de igienă,depozitare și altele. Văd angajați care ies în grupuri de câte 5 sau 6 la pauză de țigare, fără măști și fără să păstreze distanța. Ce să mai spunem?

 6. UNII SUNT INCONSTIENTI