G4Media.ro

Focar de coronavirus la un centru pentru vârstnici din Slobozia: Patru beneficiari…

Focar de coronavirus la un centru pentru vârstnici din Slobozia: Patru beneficiari şi o angajată, pozitivi/ Sunt testați toți cei 130 de bătrâni internați la azil

Patru beneficiari şi o angajată din cadrul Centrului de Îngrijire a Persoanelor Adulte din Slobozia au fost diagnosticaţi cu COVID -19, azilul fiind declarat focar de coronavirus.

Potrivit autorităţilor din judeţul Ialomiţa, în azilul din Slobozia au fost confirmate cu coronavirus 5 persoane – 4 din rândul beneficiarilor şi unul din rândul angajaţilor unităţii. Bătrânii depistaţi cu COVID 19 prezintă semne de boală, în timp ce angajata centrului este asimptomatică.

Urmare a acestei situaţii, DSP Ialomiţa a trecut luni la testarea tuturor celor 130 de bătrâni internaţi la azil.

Din primele informaţii, focarul de la azilul din Slobozia a izbucnit odată cu depistarea angajatei.

Conform protocolului, personalul din astfel de centre este testat de două ori pe lună, iar în cazul femeii testul din această lună a ieşit pozitiv pentru SARS-CoV-2. Pentru că aveau febră, 4 bătrâni au fost de asemenea testaţi, şi în cazul acestora rezultatul fiind pozitiv.

Alţi 3 vârstnici, care prezentau simptome de COVID 19, au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, urmând ca unitatea medicală să-i testeze.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. S-a slobozit c ioara din poza pe teste. De aia au iesit pozitive. Se stie ca covrigul afecteaza cu precadere c ioara.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.