G4Media.ro

FMI nu mai are șef de birou la București. Operațiunile din România…

FMI nu mai are șef de birou la București. Operațiunile din România vor fi coordonate din Polonia

Fondul Monetar Internațional (FMI) anunță într-un comunicat de presă că operațiunile sale din România vor fi coordonate din Polonia, de șeful din Varșovia, Nadeem Ilahi.

Ultimul șef al operațiunilor din București, Alejandro Hajdenberg, și-a încheiat mandatul și se întoarce la Washington.

Ca urmare a deciziei FMI, din 1 septembrie, România și Bulgaria vor fi coordonate de către Biroul Reprezentanței Regionale a Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru Europa Centrală și de Est cu sediul central la Varșovia, Polonia. Nadeem Ilahi, în prezent șeful biroului din Varșovia, va coordona birourile din București și Sofia, care rămân deschise.

Nadeem Ilahi (Pakistan) a fost șef de misiune pentru Bosnia și Herțegovina, Albania și Muntenegru, și a lucrat de asemenea în Egipt, Kazahstan, Republica Kârgâză și Azerbaidjan.

Înainte de a se alătura FMI în anul 2000, Nadeem Ilahi a deținut poziții în învățământul superior la Universitatea McGill din Canada și Universitatea Lahore pentru Științele Managementului din Pakistan. El deține licența și doctoratul Universității din California.

Foto: FMI

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Oricum nu prea au fost interesati de Romania. Asa era si inainte de 2008. In egala masura, nici nu au cine sa discute economie in Romania, e un provincialism crunt aici in materie. De asta ia fata Polonia ca sediu regional, chiar daca acolo n-au prea avut nevoie de FMI cu criza…

  • Poftim?! BNR e plina de specialisti.

  • In clasamentul EEFCA, Warsaw School of Economics e pe locul 74, in timp ce Bucharest University of Economics (ASE) e pe locul 127!…nu stiu daca un birou FMI la Bucuresti ar angaja un absolvet ASE sa ii aranjeze seriile de date in Excell sau sa ii redacteze in romana un comunicat in conditiile astea! Dar asta nu zice inca nimic. Pe siteul BNR gasesti doar fixingul cursului si discursurile lui Isarescu, zero studii, zero alte analize pe multe chestiuni, bine ca de un an s-au gandit sa puna minute de politica monetara cum fac altii de ani…In Varsavoia ai think-tankuri economice, ai schimburi cu universitati americane, visiting lecturers, intelectuali economisti cu vizibilitatea unui Plesu la noi si multe altele.

  • In BNR sunt economisti care au facut ASE-ul acum 40-50 de ani!

  • Da, si e posibil ca atunci sa fi avut un rating mai ridicat 🙂

 2. Daca si FMI se „restructureaza” chiar inseamna ca se apropie criza mondiala!
  Sau e doar un semnal pentru importanta care se acorda ultimelor 2 gaini ale regimentului?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.