G4Media.ro

Florina Presadă (USR): Şedinţa Comisiei de administraţie pentru reexaminarea legii privind data…

Florina Presadă (USR): Şedinţa Comisiei de administraţie pentru reexaminarea legii privind data alegerilor nu a avut loc, dar a fost dat aviz pentru respingerea cererii președintelui Iohannis

Senatoarea USR, Sorina Presadă, membră al Comisiei de administraţie, afirmă că nu a avut loc şedinţa în care s-a acordat aviz de respingere cererii de reexaminare a preşedintelui Iohannis pentru legea care stabileşte că Parlamentul şi nu Guvernul fixează data scrutinului pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor.

„PSD se ţine de pesedisme până în ultimul moment! Şedinţa Comisiei de administraţie din Senat în care s-a respins cererea de reexaminare a preşedintelui pe marginea legii Ciolacu/Tăriceanu/Cseke care spune că data alegerilor parlamentare se stabileşte prin lege organică (L464/2020) nu a avut loc! Am primit convocare aseară la şedinţa pentru azi, la 14,00, dar nu şi link de conectare la şedinţă. Am aflat, sunând la comisie, că domnul Cârciumaru (PSD), preşedintele comisiei, a sunat membrii pe rând dimineaţa pentru a-i întreba cum votează, din dorinţa de a da avizul de la administraţie înainte de raportul Comisiei juridice, care avea şedinţa la 10,30. Practic, această şedinţa nu a avut loc. Ei vor merge mai departe la plen cu legea, pentru că vor să respingă cererea de reexaminare cât mai repede, noi ne vom opune”, a scris Presadă, marţi, pe Facebook.

Pe baza avizului Comisiei de administrație, Comisia juridică a acordat, marţi, raport de respingere la cererea de reexaminare a preşedintelui.

Vicepreşedintele Comisiei juridice, senatorul PNL, Iulia Scântei, a explicat că şedinţa, desfăşurată online, a fost convocată neregulamentar de Şerban Nicolae, care nu mai este membru PSD şi nu mai poate deţine funcţia de preşedinte al comisiei. Potrivit Iuliei Scântei, funcţia revine PSD în conformitate cu algoritmul politic.

Scântei a precizat că, după ce au participat la începutul şedinţei, parlamentarii PNL, USR, UDMR şi PMP au explicat că desfăşurarea întâlnirii este neregulamentară şi au părăsit şedinţa.

Cererea de reexaminare a preşedintelui Iohannis este inclusă pe ordinea de zi a şedinţei plenului Senatului de miercuri, sub rezerva primirii raportului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Păcat că Florina Presada nu și-a găsit un loc pe liste pt noul parlament.

  2. Indiferent de data alegerilor tot nu veți scăpa de majoritatea toxică pesedista, încă o lună țineți o tot așa și vă mai votează moș peleu

  3. Pas cu pas.
    Un bun început.
    PEEESEEEDEEE.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.