G4Media.ro

Florin Iordache: O noua sesiune extraordinară ar putea avea loc la sfârșitul…

Florin Iordache: O noua sesiune extraordinară ar putea avea loc la sfârșitul lunii august/ Motivul oficial: transpunerea Directivei privind combaterea spălării banilor

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat, vineri, că Parlamentul ar putea fi convocat în sesiune extraordinară la sfârşitul lunii august pentru adoptarea unor proiecte cu impact major, cum ar fi transpunerea Directivei europene referitoare la combaterea spălării banilor, tranmsite Agerpres.

„Ar putea fi o sesiune extraordinară parlamentară în ideea că sunt nişte legi care sunt prioritare, cum este cea privind spălarea banilor. În momentul acesta Guvernul evaluează, dar, dacă se constată…, pentru că înţeleg că am fost acţionaţi deja la Curtea Europeană şi, decât să plătim sancţiuni, putem face o sesiune extraordinară. Proiectul de lege a plecat târziu de la Guvern, este în Senat şi atunci într-o sesiune extraordinară să fie adoptat şi să-l aducem la Cameră. Dar în perioada aceasta Guvernul ar putea să mai găsească şi alte proiecte care, repet, au o anumită urgenţă”, a precizat, pentru AGERPRES, Florin Iordache.

El a spus că sesiunea extraordinară ar putea avea loc în ultima săptămână a vacanţei parlamentare.

„În general, în ultima săptămână oricum sunt comisii şi am spus că, dacă vor fi nişte proiecte cu impact major, adică decât să plătim nu ştiu câte penalităţi pe zi, atunci putem să facem o sesiune extraordinară ca să rezolvăm aceste chestiuni”, a complettat Iordache.

O nouă sesiune extraordinară ar ridica din nou problema riscului de OUG pe amnistie și grațiere, mai ales că PSD s-a mai folosit în trecut de prextul transpunerii unei Directive pentru a mutila Codul Penal.

Comisia Europeană cere amendarea României cu 1,8 milioane de euro plus 21.000 de euro zilnic pentru fiecare zi în care nu transpune directiva privind spălarea banilor, a declarat pentru G4Media.ro purtătorul de cuvânt al Comisiei, Christian Wigand. Comisia a propus această sancțiune financiară joi, când a trimis România în judecată în fața Curții Europene de Justiției pentru neimplementarea directivei (CJUE), iar decizia finală privitoare la amendă va fi luată de CJUE.

Răzvan Horaţiu Radu, fostul agent guvernamental al României la Curtea de Justiţie a UE, a acuzat, vineri, guvernul Dăncilă că a întârziat nepermis transpunerea directivei europene privind combaterea spălării banilor, motiv pentru care Comisia Europeană a trimis joi România în fața CJUE.

“Directiva trebuia transpusă din iunie 2015. Eu personal am atras atenția în mod repetat decidenților atât verbal, cât și în scris să elaboreze un proiect de lege sau chiar o ordonanță de urgență pentru transpunerea ei. În ultima perioadă am recomandat insistent ordonanța de urgență. Din păcate proiectul de lege a plecat abia în luna martie 2018 de la Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor. A stat blocat până în luna mai 2018 la Secretariatul General al Guvernului. Guvernul a adoptat un proiect de lege abia în ședința din 31 mai 2018 după care proiectul a plecat la Parlament”, a declarat Răzvan Horațiu Radu pentru G4Media.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Curvishtinele astea rosii nu se dezic…..trebuie starpitzi precum gandacii ( calcati pe cap).

 2. S-a-ntalnit hotu cu prostu?!
  Isi sacrifica ei concediul pentru cateva milioane de euro acolo paguba la buget?!
  Nu cred.
  Ei asteapta sa treaca mitingul din 20 august, sa plece romanii diasporeni din capitala si trosc OUG pentru amnistie!

 3. prevenirea spalarii banilor nu pare a fi o urgenta pentru guvernarile Partidului Sobolanilor Disperati, in schimb e o urgenta mutilarea legilor Justitiei in speranta scaparii de puscarie.

  puteau sa emita un OUG privind prevenirea spalarii banilor in aceste minunate ultime doua sedinte de Guvern in care nu s-a emis OUG pentru amnistie si gratiere. Macar le dadeau un scop, altul decat frecatul mentei si mututul buhei 🙂

 4. si asta nu e neglijenta in serviciu? ” proiectul de lege a plecat tarziu de la Guvern”, cand data era clara, prejudiciul e si el clar de plata ca penalitati /.

  Ca sa nu mai spunem ca daca nu dai legea impotriva spalarii banului nici atunci cand esti obligat, e aproape ca si favorizarea infractorului?

  Dar na, nu exista dovezi ca a fost neglijenta intentionata – abuz care vra sa zica, ca sa fie motiv de sesiune extraordinara….

 5. Acum sa stam stramb si sa judecam drept !!!
  Nu merita prietenii lor sa mai traga macar vreo 2, 3, 4, 50 spalari di granda ?

  PS. Ca doar nu o sa „albeasca” in mod gratuit, de…! 😉

 6. În 10 august vor pica! La gunoiul istoriei vor ajunge ca cel mai nociv guvern de până acum!