G4Media.ro

Florin Iordache, întrebat dacă e o coincidență că a sesizat CCR după…

Florin Iordache, întrebat dacă e o coincidență că a sesizat CCR după ce avocații lui Dragnea au ridicat aceeași problemă: ”Nu, în nici un caz”

Florin Iordache, care a sesizat CCR pe problema completurilor de trei judecători de la Înalta Curte, a spus miercuri că ”în nici un caz” nu e o coincidență între sesizarea sa și faptul că avocații lui Liviu Dragnea au ridicat în instanță aceeași problemă.

”Nu putem privi nepăsători la memoriile înaintate la Cameră și Senat și în calitatea noastră de parlamentari am constatat o încălcare a legii și era normal să sesizez CCR”, a spus Iordache.

Vicepreședintele Camerei Deputaților a mai spus, în cadrul pledoariei în fața judecătorilor constituționali, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a greşit când a refuzat să constituie completuri specializate pentru dosarele de corupţie şi a persistat în această greşeală.

„A greşi e omeneşte, a persista în greşeală e foarte grav. Eu înţeleg că în momentul în care am aderat la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului ne-am grăbit cumva şi nu ne-am asigurat, dar respectarea drepturilor omului… sunt chestiuni fundamentale. (…) Invocăm faptul că toţi judecătorii Înaltei Curţi sunt oameni foarte bine pregătiţi, dar invocăm faptul că de-a lungul timpului Înalta Curte (…) trebuia măcar o dată, într-un an, să stabilească un număr de completuri specializate. (…) Trebuia să existe o astfel de decizie, fie a preşedintelui, fie a colegiului (Colegiul de conducere – n.r.). Nu există o astfel de decizie. Încălcarea legii, din punctul nostru de vedere, este foarte gravă”, a spus Iordache.

În opinia sa, atitudinea ÎCCJ reprezintă o sfidare la adresa Parlamentului şi a avut ca efect încălcarea dreptului cetăţenilor la liberul acces la justiţie.

„De-a lungul timpului a perpetuat o sfidare a Parlamentului, de-a lungul timpului cred că Înalta Curte (…) a încălcat şi statul de drept, ordinea constituţională şi accesul liber la justiţie. Ne dorim cu toţii o justiţie independentă, dar ne dorim cu toţii o justiţie cu respectarea legii, iar respectarea legii trebuie să plece şi de la Înalta Curte”, a mai spus Florin Iordache.

Reamintim că la sfârșitul lunii martie, Florin Iordache, în calitate de președinte delegat al Camerei Deputaților, a sesizat CCR pentru soluționarea unui presupus conflict între Parlament și Înalta Curte privind inexistența completurilor de 3 judecători specializate pe corupție la ICCJ.

Iordache a preluat strategia apărării în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare. El a făcut sesizarea la CCR pe când era delegat președinte al Camerei Deputaților, chiar în săptămâna în care Liviu Dragnea a fost internat în spital, acuzând dureri de spate.

Potrivit strategiei avocaților lui Dragnea, preluată de Iordache în sesizarea către CCR, verdictul de condamnare dat în iunie anul trecut nu a fost emis de un complet specializat aşa cum cer legea 78/2000 privind prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie la articolul 29, legea 304/2004 privind organizarea judiciară la articolele 19 alineatul 3, 35 alineatul 2 şi 36 alineatul 3, precum şi regulamentul privind organizarea şi funcţionarea administrativă a ICCJ. Ultimele două articole de mai sus din legea 304/2004 au fost modificate anul trecut de PSD-ALDE.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. „realitatea e aia care ti-o spun eu”

  • Da, mi-aduc aminte cand a zis-o…E foarte , foarte tare! Meritam cu varf si indesat astfel de maxime, mai ales jurnalistii aia acreditati la Parlament.

 2. Iată că nici măcar nu se mai feresc să ne arate că fac ce vor cu țara asta.
  Așa au vrut cele 8 sau 11 milioane de moftangii români „Nu mă duc la vot,că toți sunt la fel!”.
  Oare sunt TOȚI la fel?
  A mai propus/încercat vreun alt partid ceea ce A FĂCUT și FACE începând cu 1 ian.2017,PSD?
  Deci iată cine își merită pe deplin „maxime” de genul „Realitatea e aia care(sic!) ți-o spun eu!”…
  Și de suportat consecințele,sper să le suporte o bună parte dintre moftangii aici,acasă.
  Este fain să știi că te poți duce razna prin Europa numai pe baza cărții de identitate- o să ne scape de povara asta PSDragnea& populimea pesedistă.Iar moftangii vor sta cu degetul în guri!!!!

 3. Ciordache sa primesti atata dreptate in viata cam cata imprastii tu prin sesizarile tale! Din pacate nu vei putea sa traiesti singur in realitatea asta pe care o creati pentru infractori.
  Rusinea este colosala dar tu habar nu ai ce este aia.

 4. De acum inainte hotii de gaini vor trebui judecati „decat” de judecatori specializati in furturi de gaini!!!

 5. „Nu, in nici un caz” = absolut adevarat.
  Curvo!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.