G4Media.ro

Florin Cîțu, în Bloomberg: „Agențiile de rating trebuie să aprecieze măsurile luate…

Florin Cîțu, în Bloomberg: „Agențiile de rating trebuie să aprecieze măsurile luate de Guvern”

Florin Cîțu, șef al Guvernului României de numai trei luni, promite nu numai că poate stabiliza finanțele „tensionate” ale țării, ci că poate, de asemenea, să oprească și deteriorarea ratingului suveran al României la categoria „junk”, în ciuda provocărilor pandemiei, scrie Bloomberg.

Florin Cîțu, economist la ING Bank NV înainte de a trece în politică în 2016, a anulat deja o creștere programată de 40% a pensiilor care risca să ducă țara în categoria nerecomandată investițiilor. În ciuda cheltuielilor suplimentare necesare în pandemia de Covid-19, el a stabilit un buget care va reduce deficitul României, cel mai mare din Uniunea Europeană la momentul la care a lovit pandemia.

Marile companii de rating, care sunt la un pas de a încadra România în categoria „junk”, având perspective negative, ar trebui să „aprecieze” măsurile luate de Guvern, afirmă Cîțu. Însă el spune că, deși companiile își reduc rapid perspectivele, durează mai mult pentru a le îmbunătăți.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Cu un Euro la 4.93 si sporurile bugetare plus pensiile speciale intacte, vorbim de categoria „junk” 100%. Ne imprumutam ca sa platim castei speciale bunastarea cu care s-a obisnuit de pe vremea lui Ceasca… plus coruptia care e tot acolo.

 2. Ce ai fumat iarasi Catule? Suntem „junk” de mult, cat la % raportat PIB, 70%. Suntem mai rau decat „junk”.

 3. Pai raporteaza negativ…

  • Exact!
   Și deprecierea leului este un răspuns la măsurile guvernului…totul f încurajator…junk premier=junk guvernare=junk efecte

 4. Domnule Câțu, sunt convins că agențiile de rating vor aprecia pozitiv, acțiunile dvs. de condamnare la ÎNFOMETARE și MOARTE, a milioane de pensionari din colonia Romanica.

 5. S-au intors vremurile de dianinte de ’90- cand seful dadea indicatii pretioase! Serios Catule? asta sa faca agentiile de rating, cand Euro tinde sa treaca de 5 lei pentru ca voi, in cardasie cu BNR, sa va atingeti programul fantasmagoric de guvernare?

 6. Deprecierea Ron se incadreaza in contextu mondial, verificati cursurile altor devize fata de euro. PLN, FOrint, TRY, ZAR, etc. Momentan malaiu e atras de US bonds, cu randamente ce se apropie de 2%.Inflatia US ne incolteste.
  Mai cititi un CNCB, Bloomberg. Antenele nu cunosc subiectu Finante.
  Citu e profesionist, ignorantilor in materie.

 7. Păi România e un gunoi la propriu și la figurat.