G4Media.ro

Florin Cîţu, fostul lider PNL care a semnat protocolul coaliției cu PSD:…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Florin Cîţu, fostul lider PNL care a semnat protocolul coaliției cu PSD: Această coaliţie, în ultimul an, a făcut la fel de mult rău românilor cât a făcut guvernarea lui Liviu Dragnea

Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal Florin Cîţu, care a negociat și semnat protocolul de guvernare cu PSD,  susţine că actuala coaliţie de guvernare formată de PNL alături de PSD a făcut „la fel de mult rău românilor cât a făcut guvernarea lui Liviu Dragnea”, transmite News.ro

Întrebat dacă va propune ieşirea PNL de la guvernare, fostul preşedinte liberal a răspuns: „Vreau să discutăm asta în partid, eu cred că trebuie să ne gândim la această variantă, avem nevoie de a ne întoarce către electoratul PNL, să ne discociem de PSD, trebuie să face acest lucru”.

„Această coaliţie, în ultimul an, a făcut la fel de mult rău românilor cât a făcut guvernarea lui Liviu Dragnea. Şi trebuie să te întrebi cât timp mai păstrezi această coaliţie, care este acum deja o coaliţie împotriva românilor. Partidul Naţional Liberal trebuie să se întrebe cât timp mai susţinem o coaliţie care este deja împotriva românilor. A trecut un an de zile şi, dacă ne uităm şi tragem linie: inflaţie mai mare, dobânzi mai mari, creştere economică mai mică, taxe mai mari şi mai multe şi lucrurile nu se îmbunătăţesc, din contră. Marcel Ciolacu, liderul socialiştilor, ne spune că va veni la guvernare şi vrea impozit progresiv şi vrea nu ştiu ce alte taxe şamd. Lucrurile merg în direcţia greşită şi aici trebuie să ne punem întrebarea, în Partidul Naţional liberal, dacă noi, noi liberalii, mai susţinem o coaliţie care este împotriva poporului român, pentru că asta se întâmplă astăzi, nu o spun eu, rezultatele o arată”, a afirmat Florin Cîţu la Prima TV, sâmbătă.

Fostul lider al PNL susţine că şi-a avertizat colegii de partid asupra faptului că „aici vom ajunge”.

Întrebat dacă crede că va fi exclus din PNL în urma acestor afirmaţii, Cîţu a răspuns: „De ce? Pentru că facem o analiză?”.

De asemenea, întrebat dacă va propune ieşirea PNL de la guvernare, fostul preşedinte liberal a răspuns: „Vreau să discutăm asta în partid, eu cred că trebuie să ne gândim la această variantă, avem nevoie de a ne întoarce către electoratul PNL, să ne discociem de PSD, trebuie să face acest lucru”.

„Eu nu văd cu ochi buni această coaliţie. (…) Nu ai cum să fi cel mai mare partid dn România dacă stai lângă PSD, este imposibil. Este varianta sigură de a te dizolva în PSD, asta da! PSD-ul nu ia prizonieri, PSD-ul, când ajunge şi ia toată puterea, distruge tot”, a adăugat Cîţu.
El cataloghează drept „aroganţă” ideea lui Marcel Ciolacu de a fi susţinut pentru preşedinţia României de către PNL, susţinând că liberalii ar fi trebuit să „taxeze” această propunere.

Afirmaţiile fostului preşedinte al PNL au fost făcute după ce acesta a criticat măsurile adoptate la nivel guvernamental în ultimul an.
„Şi în guvernul Ludovic Orban, şi în guvernul meu am scos toate acele măsuri introduse de PSD şi am arătat că, deşi scoţi taxe, ai venituri mai mari la buget, am redus cheltuielile, deci am introdus sănătate mintală sau raţionament în politica fiscală, lucrurile trebuiau făcute într-un fel pentru a avea creştere economică sustenabilă. Problema este că în ultimul an totul a fost aruncat la gunoi, nu mai există acest obiectiv de a avea creştere economică sustenabilă pe termen lung, economia încetineşte”, a explicat Cîţu.

„Eu încă sunt mândru, dar să ştiţi că nu ştiu dacă foarte mulţi oameni mai sunt mândri astăzi că sunt în PNL”, a mai spus fostul lider al formaţiunii liberale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Omul ori e beat ori e drogat daca recunoaste ca este arhitectul raului.

  2. câțule sau cuțule, cotarlă pur-sânge, chiar crezi ca mai prostesti pe cineva cu cenuşa turnată in cap? Te compătimeam când te umilea orlando, alta jeavră dealtfel, dar mi-am dat seama ca meritai cu varf si indesat toata porceala, gunnoiule nereciclabil.

  3. de cand cu orban si catu mi-a trecut pofta definitiv de pnl, sa mai taca din gura ca e mai vaza ca orlando chiar. Nici pe Iliescu nu l-am dispretuit si urat mai tare ca pe mincinosul de catu si betivul de orban, udrea pe cat de nesimtita si tupeista nu era parca era mai paletabila decat ce doi clouni.

  4. Citu autodeclarat si „superman” sa-si ceara scuze public ca a distrus coalitia cu USR si pentru ca a adus PSD la guvernare si apoi sa dispara din politica si viata publica.

  5. Ce s-a întâmplat cu comentariul meu, că niciun cuvânt nu a fost licențios?!

  6. De tine nu spui nimica mai redusule ca tu esti vinovat pentru tot.