G4Media.ro

Fiul vitreg al lui Meleșcanu, retras de Guvern din postul de consul…

Fiul vitreg al lui Meleșcanu, retras de Guvern din postul de consul la Strasbourg, unde fusese propulsat chiar de tatăl său

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de azi un proiect de hotărâre pentru abrogarea deciziei prin care fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu, Sorin Adrian Pîrvulescu, fusese numit chiar de tatăl său consul al României la Strasbourg.

Numirea a provocat un scandal de presă la acel moment. Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul soţiei fostului ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost numit consul general al României la Strasbourg prin hotărâre de guvern (HG), publicată în Monitorul Oficial pe 28 iunie 2018. Hotărârea a fost semnată de premierul Viorica Dăncilă şi contrasemnată de ministrul de Externe de atunci, Teodor Meleşcanu.

Actualul preşedinte al Senatului şi fost ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost reclamat imediat la Parchet de profesorul universitar Vasile Popovici, fost ambasador al României în Maroc şi Portugalia. Profesorul Popovici a formulat o plângere penală împotriva lui Meleşcanu în care a reclamat faptul că nu a fost numit el în acest post, deşi a câştigat un concurs în decembrie 2016, iar, ulterior, Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleşcanu, a fost numit consul la Strasbourg de către Guvern, sub semnătura fostului ministru de Externe.

Parchetul General (PG) a clasat în ianuarie acest an dosarul, potrivit unui răspuns al instituției. În dosar era începută urmărirea penală in rem de mai bine de un an pentru o presupusă infracțiune de abuz în serviciu (art. 297 Cod penal) și conflict de interese (art. 301 Cod penal). Investigația in rem presupune faptul că anchetatorii aveau indicii că s-ar fi comis infracțiunile respective, dar nu identificaseră autorul faptelor.

Foto: Teodor Melescanu (InquamPhotos – Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Așa au capusat statul zdrentele astea comuniste. Inclusiv loazele lor. Pt că i-a supt bagaboanta aia mațul ăla semiputrezit a trebiit să îi pună prostul de fiu pe funcție în detrimentul unuia care a câștigat concursul pe corecte. Ăsta alaturi de fmmtaricean s-au comportat ca niște stăpâni peste românia.

  • De parca romanii nu au fost complici pentru mite electorale si slujbe la stat ca slugi de partid.

   Dictatorul Dragnea nu a picat din cer, a fost ales din interes.

 2. Darth Vater ăsta nu mai are mult, tot e expirat în el….

 3. si usor, dar sigur, se stinge lumina nomenclaturistilor comunisti, coruptilor si nepotismului …

  • Ei au trait muuuuult si f f f bine pe spinarea noastra, nu mi se pare vreo victorie este chiar o infrangere, oamenii abia mai pot merge si noi acum le venim de hac…wow

 4. Inca nu s-a rodat guvernul lui Orban. Pai un guvern pesedist ar fi scapat intr-o singura sedinta de toti omenii vechii puteri iar in sedinta urmatoare, ii inlocuia cu oamenii lui (R-PCR – Rude-Pile Cunostinte, Relatii) ! ! :)))

 5. Romania,o afacere de familie.Dezgustatoare personaje.

 6. ca sa vezi cu ce s-a ocupat parchetul,cu clasarea dosarului,pai cum altfel,adica fapta unui securist nu conteaza,recuperarea prejudiciului nici atit….da’ vor salarii si pensii ,,speciale”

  • Se duce la vila proprie, mai vede de ceva firme… păzit bine de cazărmi … A făcut tot ceea ce a dorit! … Nu putea să facă nimic fără susținere! In țară și în afara ei!

 7. Se pare că scena publică din România nu poate scăpa nicicum de această fosilă securisto-comunistă, aproape la fel de vârsnică precum România. Sper că nu vom ajunge să trăim centenarul său, aflându-se tot într- poziție publică de maximă importanță. După ce că, a parazitat arhisuficient pozițiile publice din statul român, acest nemernic și-a întins tentaculele și peste graniță, unde și-a împins progenitura într-o poziție foarte călduță, nu-i așa? Mă întreb și eu, cum ne putem însănătoși sau spera că ne putem face cât de cât bine, având în funcțiile publice astfel de lighioane politice. Cum materia umană poate fi superioară calitativ, atâta timp cât este formată de acești impostori! Un specimen precum acest securișteanu cum își poate învăța diferit fiul, cum îi poate inocula niște valori morale,etice, profesionale etc, atâta timp cât el nu le posedă. Este evident că un astfel de lucru nu poate fi posibil. Gândiți-vă, atât PNL-ul, cât și psd-ul au formațiunile de tineret ale partidului. Cum ar putea fi învățăceii superiori calitativ învățătorilor lor? Este cât se poate de clar că vor fi formați după aceleași tipare, cu aceleași metehne și vor prezenta aceleași carențe. Doar câțiva ar putea fi altfel, dar vor reprezenta excepția. Și atunci, cum ar putea avea loc schimbarea mult așteptată de către fiecare dintre noi? Problema pleacă de la noi, dacă vom deveni mult mai maturi și lucizi în gândire, pentru a lua cele mai bune decizii, lucrurile pot fi schimbate, dacă nu, niciodată nu vom evolua. Nu cred că România poate fi schimbată cu ajutorul vechilor partide sau cu niște politicieni retrograzi, limitați, peste care s-a așternut sau se așterne praful moral, etic și profesional.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.