G4Media.ro

Fiul șefului serviciului secret rus a primit rezidență în Ungaria prin controversatul…

Fiul șefului serviciului secret rus a primit rezidență în Ungaria prin controversatul program Golden Visa

Fiul șefului SVR (Serviciul secret extern al Rusiei), dar și alți membri ai sistemul oligarhic din jurul Kremlinului au primit rezidență oficială în Ungaria prin intermediul unui controversat program al guvernului Viktor Orban, arată o investigație a trei publicații din Ungaria (Direkt36.hu, 444.hu) și Rusia (Novaia Gazeta).

În timp ce Orban a închis granițele pentru refugiați, programul Golden Visa a deschis o ușă largă pentru accesul în UE și NATO pentru investitorii ruși cu bani și conexiuni politice, scrie Direkt36.hu. Guvernul refuză să facă publice numele celor care își cumpără pe bani rezidența în Ungaria, dar investigația jurnalistică a dezvăluit numele unora dintre aceștia.

Membrii familiei lui Serghei Narâșkin, șeful SVR, se află printre beneficiarii programului Golden Visa. La loc de cinste este fiul acestuia, Andrei Narâșkin (39 de ani), care face parte din conducerea unei mari companii energetice de stat din Rusia. Tatăl său face parte din cercul de apropiați ai lui Putin și este pe lista de sancțiuni a UE și SUA din cauza sprijinului politic pentru anexarea ilegala a Crimeei.

Pe lista rușilor care au beneficiat de favorurile guvernului maghiar, în schimbul banilor, se numără Vladimir Blotskiy (parlamentar), omul de afaceri Dimitri Borisovici Pavlov (apropiat de Kremlin, dar cu conexiuni și în zona criminalității organizate, potrivit Direkt36.hu), Evgheni Evstratov (fost șef al Rosatom, compania rusă de stat în domeniul energiei nucleare) și Alexei Iankevici (adjunctul șefului Gazprom Neft, al treilea mare producător rus de petrol).

Rezidența maghiară poate fi obținută prin programul Golden Visa în schimbul cumpărării de titluri de stat în valoare de 300.000 de dolari. Rezidența dă dreptul deținătorilor să circule liber în Spațiul Schengen și în întreaga Uniune Europeană.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Mâine, Ungaria nu va fi sancționată.

    Se face o campanie dar nu va fi sancționată, iar xenomanii (xenofilii) români nu pricep de ce nu e bine să fii xenoman (xenofil).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.