G4Media.ro

Firmele lui Firea: Important lider sindical, membru în consiliul de administrație al…

Firmele lui Firea: Important lider sindical, membru în consiliul de administrație al Companiei Muncipale Colsolidări S.A./ Hadăr: Rezistența materialelor nu are culoare politică

Președintele Federației Naționale a Sindicatelor Alma Mater, Anton Hadăr, și unul dintre cei mai vizibili lideri sindicali români face parte din Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Consolidări S.A, firmă înființată la inițiativa primarului Gabriela Firea și controlată de Consiliul General al Municipiului București. ”Nu văd de ce aș fi incompatibil. Eu n-am negociat niciodată cu doamna primar general, noi negociem cu guvernul. Doamna Firea nu e membru al guvernului. Rezistența materialelor nu are culoare politică. Dacă dvs. mă convingeți că are, plec în cinci minute de acolo”, a declarat Hadăr pentru G4Media.ro.

(Foto: Opinia Studențească)

Decizia de numire a fost luată, la jumătatea anului trecut, încă de la înființarea societății metropolitane care are drept obiect de activitate derularea de lucrări de construcție.

 • Contactat de G4media.ro, Anton Hadăr nu vede o problemă în numirea sa într-o structură înființată și controlată politic: “Am depus un CV, sunt profesor de rezistența materialelor. Nominalizarea s-a făcut prin competiție. Eu nu mă bat cu doamna primar, nu sunt posturi politice. În companie sunt oameni din toate zonele. Pot să vă spun că este una dintre companiile care merge cel mai bine, au început să reabiliteze clădiri, au angajat oameni. Dacă nu mergea, eu plecam în cinci minute. Eu cu doamna Firea nu am avut în această companie nici măcar un minut de discuție, nu ne întâlnim cu domnia ei. Când am acceptat, nu m-am gândit că mă va pune cineva vreodată să fac ceva împotriva federației pe care o conduc. E un loc pur de profesionist, nu o funcție de reprezentare politică. Noi ne ocupăm de clădirile astea cu risc seismic și de repararea lor. Dacă eram profesor de Educație Fizică și eram acolo, puteam să ne întrebăm. Ca profesionist în domeniu, nu am nicio interfață cu factorul politic acolo. Nu sunt genul care să își riște cariera și imaginea pentru ceva care să implice chestii politice. Nu văd de ce aș fi incompatibil. Eu n-am negociat niciodată cu doamna primar general, noi negociem cu guvernul. Doamna Firea nu e membru al guvernului. Rezistența materialelor nu are culoare politică. Dacă dvs. mă convingeți că are, plec în cinci minute de acolo”.

Pe lângă Hadăr, din Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Consolidări S.A. mai fac parte: Nicolae Noica – fost ministru al Lucrărilor Publice în perioada guvernării CDR 1996-2000, un anume Gabriel Lica din Ploiești care apare pe site-urile de specialitate ca fiind expert în Thetahealing și Ultramind, Alexandrescu Alexandru Adrian jurist, candidat Alde la Senat în 2016 și, conform CV-ului, președinte al Camerei de Comerț Ghana-România, Monica Mîndru – director executiv al Direcției Management, Proiecte si Finanțări Externe la Primăria București și un anume Mihălchioiu Cristian, administrator și electrotehnist.

Directorul companiei este Lucian Voicu, fost inspector în Primăria Voluntari condusă de soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele.

Implicarea Consiliului de Administrație în deciziile companiei a fost redusă, așa cum arată niște decizii de modificare a statutului societății municipal depuse la începutul acestui an. Directorul general încheie, ratifică, aprobă, modifică sau reziliază contracte comerciale de până la la 1.000.000 de lei. Contractele de execuție lucrări, indiferent de valoarea acestora se asumă direct de către Directorul General.

În declarația de avere depusă în 2017, Anton Hadăr arată că obține venituri din șapte surse – ca profesor universitar la Politehnica București, în calitate de membru al Asociației Române de Asigurarea Calității în învățământul Românesc, ca membru al comisiilor de doctorat ale Universităților din Sibiu, Galați și Craiova, de la Academia Oamenilor de Știință din România unde este membru corespondent, de la o instituție subordonată Ministerului Transporturilor – Agenția de Investigare Feroviară din România, de la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării – instituție publică aflată în subordinea Ministerului Educației Naționale și de la Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare. În total, Anton Hadăr a obținut, în 2016, venituri de 278.454 mii de lei.

Este președintele Alma Mater din 2009.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. Pai nu-s probleme. De cand ANI a fost scoasa din poza. Si chiar si cand era, i se intarziau sau se ignorau sanctiuni sau recomandari.

  Daca ei fac legile este permis orice. Chiar si Dracnev sa conduca tara chiar daca nu e Presedinte de stat sau Prim Ministru. Se poate sa aiba si salariu triplu. Orice se poate, nu-s probleme. Asa ca daca afacerile se tin in famiGlie, este ok. De ce? Pentru ca pot!

  Nu asa ne zic sau arata cu orice ocazie?

 2. Sindicalistilor care platesc cotizatii le adresez o intrebare : Va place de nea’ Hadar ? Voi tot atatia bani luati pe an?

  • Cumva am impresia ca membrii de sindicat sunt aceiasi fraieri de acum 30 de ani, niste slugarnici milogi care n-au invatat nimic in tot acest timp.

 3. L am avut profesor la Politehnica. Avea sala plina de studenți, un adevărat profesor cu mult har. În ceea ce privește speța, cred ca legislatia trebuie să fie mai clara și sa nu fie lăsate portițe de interpretare.

  • L-am avut profesor pe Radu Voinea.Nu avea sala plina doar la examen,nu facea nici cea mai mica referire la faptul ca era academician si cred ca nu avea har.Suporta comparatie cu arivistul asta de Hadar?

  • Sunt mandru si eu ca l-am avut profesor pe Radu Voinea. Era un profesor adevarat si un om de cea mai buna calitate. Cum ar fi de ex. sa-l comparam pe Radu Voinea cu Slugarel Toader? Nu-i asa ca nu incape comparatie?

 4. psd-ul controleaza miscarile de contestare, prin intermediul sindicatelor – care sunt de fapt o aripa a partidului. Membrii de sindicat platesc pentru a fi manipulati de psd, asta e realitatea. Cand exista, grevele sunt organizate in asa fel incat sa scada putin presiunea nemultumirilor, in niciun caz nu au un efect real. Totul e o minciuna

 5. Nu vreau sa fie consolidate din banii nostrii orice vechituri care au fost anume cumparate de șmecheri !! Trebuie sa fie consolidate doar cele care au valoare istorica, arhitecturala certa !! Celelalte sa fie refacute cu sprijinul financiar si logistic al primariei in sensul ca sa primeasca credite cu dobanzi mici, sa asigure locatii cu chirii decente pe perioada constructiei pentru locatari ! Sa fie determinat gradul de siguranta in cazul consolidarilor , durata de viata dupa consolidare ! In mod normal o consolidare costa mult mai mult decat cladirea noua! Nenea hadar reprezinta Ciuma rosie de dinainte de 1989, apare pe tv in sustinerea acestora si exprimarea opiniei sindicalistilor universitari in legatura cu violurile , avorturile, asistentelor /secretare uitate pe sub mese si (inca) netrimise la Victoria…………

 6. Decat sa lansati asemenea MINCIUNI (MANIPULARI de joasa calitate ) , poate sunteti capabili sa intelegeti ceva din Manualele sau cursurile de psihologie sociala , adica sa faceti o manipulare elevata .
  V-as recomanda lucrarile domnului profersor Philip Zimbardo de la Universitatea Stanford din California .
  Toate marile capitale europene au compamii metropolitane .

  • Dar nu au fost facute de tzoape ca Firea. Ai putea sa ne spui si noua ce o recomanda pe Firea? Dupa 2 ani de mandat Bucurestiul arata mult mai rau : praf, circulatie blocata, tantari, sobolani, secretomanie la toate sedintele, toate prietenele ei ( nu de cea mai buna calitate ) in posturi de conducere,….. ar trebui sa scriu pana maine. Voi cei care postati pe aici din partea PSD chiar nu aveti nici o jena sa-i sustineti pe prostii astia? Ori sunteti platiti ( ceea ce nu scuza ), ori sunteti la fel de prosti si voi ( asta ar fi o scuza ).

  • pleaca bah oligo. frenule la BEOGRAD acolo poate nu vei muri de foame. aici agnajatorii tai vor merge la puscarie. pt multi ani. schimba-ti stapanul altfel o sa traiesti adunand din gunoaie. la BEOGRAD o sa ai masa, casa si o sa o poti suge la greb de la PUTIN.

 7. da, dar nu sunt conduse de GUNOAIE DE TIPUL PSD….

 8. O MÂNĂ SPALĂ PE ALTA ….SISTEMUL MAFIEI..HOFFA

 9. La cât și-a tocit fundul prin studiourile alea de toată jena, nu m-ar mira să aud ca se mai figurează și în celelalte consilii de administrație, că are primăria o grămadă de companii. Ce să spun? Toți paraziții vor mânca banii bucureștenilor.

  • Asa cum este peste tot in lume , parazitii mananca banii cetanilor .
   Nimic nou sub soare .

  • @A310 Asa , si ? Noi ce sa facem? Ne resemnam ca asa e peste tot in lume? In care lume? In lumea a 3-a probabil. Nu cred ca e asa in Olanda, Germania, Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia, Luxemburg, Canada, Noua Zeelanda, SUA sau oricare alte tari spre care ne uitam noi cu invidie pentru prosperitatea si democratia lor. Principiul este ca parazitii care mananca banii cetatenilor, cum ziceti dumneavoastra, sa fie dati pe mana justitiei si sa suporte rigorile legii (presupunand ca exista asemenea legi)

 10. oameni orchestra cum numai la noi gasesti

  • Maghiarii le zic „ezermester” – o mie de mesteri intr-unul singur. Pe la noi era un personaj cand eram eu copil , ii spunea minitehnicus. Va puteti da seama de calitatea acestui individ , priceput la tot si la toate, dupa timpul pe care-l petrece prin studiourile A3 si RTV. Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti.

 11. Pai n-are treaba rezistenta materialelor cu politica dom’ Hadar. Alta e problema : dumneavoastra sunteti singurul specialist in rezistenta materialelor din tarisoara asta? Cum de ai aterizat tocmai matale aici si nu varu’-meu care e inginer structurist si i-ar fi prins si lui bine o fonctioara ca asta. Pute a blat cu puterea psd nea Hadar, asta ca sa nu zic ca esti un male whore (n-am gasit alta rima).
  A , si inca o chestie . Cum mai ai nene energie sa te ocupi si de rezistenta cladirilor cu risc seismic si de catedra universitara si de sindicatul Alma Mater si de ARACIS si de ce mama supararii mai ai matale ca surse de venit? Lucrezi 35 de ore pe zi? Si esti la fel de bun si de eficient peste tot?

 12. Cea mai buna explicație pt lipsa de reacție a sindicatelor! Toți liderii sindicali se-nchina PSD! Pe când o reacție a universitarilor și a sindicatelor stundențești ?

 13. Limitati si plini de ura! Ochelari de cal.
  Ce site ! !!! Ura si discordie.
  Cum va permiteti, pigmeilor, sa aruncati cu noroi in dl H? Firea, Pandele…limitati si veninosi!

 14. Halal lider de sindicate!

 15. PORCUL HADAR FACEA TURUL TELEVIZIUNILOR PANA MAI IERI….NU AM INTELES NICIODATA DE CE REALITATEA IL INVITA PE ACEST ANIMAL…. ACUM SPER CA S-AU CONVINS….

 16. De acord cu Nicu

 17. Daca il cauti ca savant pe Google Scholar NU IL GASESTI, dar ca consumator de … … perje îl găsești ! Am găsit chiar un A Hadary in medicină ! Al nostru uu si-o schimbat numele ! Don Hoadoary Anton și-a turnat beton ! Și s-a făcut tare ! Vedeti:
  https://www.nature.com/articles/6602738
  Probabil ca la Rezistența materialelor e cam moale. Dar e in toate comisiile de doctorat, un turist pătimaș !

  • Cat primeste de la o comisie de doctorat ? 800 lei + diurnă + hotel + prânz tradițional la restaurant !

 18. Nenorocitul asta de lider sindical a învățământului universitar sta toată ziua pe antena 3și pe România tv.cum e posibil ca niște cadre universitare sa ai e lider un individ aservit la trina 3?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.