G4Media.ro

Firmele lui Firea: Cornelius Roșiianu, fost propagandist al Telejurnalului comunist, este în…

Firmele lui Firea: Cornelius Roșiianu, fost propagandist al Telejurnalului comunist, este în conducerea Companiei Municipale Pază şi Securitate Bucureşti. Cei doi au lucrat împreună la TVR

UPDATE 1: Gabriela Firea şi Cornelius Roşiianu au lucrat împreună la TVR la începutul carierei de ziarist al actualului primar.  Roşiianu spunea într-un interviu din 2016 că „Am descoperit și am format oameni cu care mă mândresc, pe care îi iubesc și cărora le mulțumesc pentru faptul că au considerat că le este de folos experiența mea și de viață și profesională: Gabriela Vrânceanu Firea, Mircea Radu, Emilia Nicolaescu”.

Captură Youtube

Decizia de numire a lui Cornelius Roşiianu în Consiliul de Administraţie al companiei municipale a fost publicată în Monitorul Oficial la începutul acestei luni, potrivit documentelor consultate de G4Media.ro El a luat locul lui Bălan Liviu Adrian. Bălan este şi director executiv al Direcţiei de Proceduri Achiziţie în cadrul PMB, iar în 2016, era consilier superior la Primăria Voluntari condusă de soţul primarului Gabriela Firea, Florentin Pandele.

Fostul prezentator de ştiri din perioada TVR-ului comunist are în prezent 73 de ani şi domiciliază în Pipera unde este vecin cu Gigi Becali. Din 2016 este consilier judeţean din partea PSD la Ilfov, iar în 2016 a candidat la Senat pe listele aceluiaşi partid. Din declaraţia de avere rezultă că are 5 terenuri – în Voluntari, Snagov și Sulina, doua case – una în Ilfov şi alta în Bucureşti, o colectie de tablouri evaluată la 16 mii de euro, două autoturisme. Încasează o pensie lunara de 5000 de lei si a primit, în 2016, 13224 lei ca revoluționar și 44304 lei din închirieri.

A fost angajat în TVR în 1971, după ce a fost cooptat de pe băncile Universităţii Politice şi de Conducere, similara unei facultăţi de management. După angajare, a urmat doi ani de „specializare în ziaristica” la Academia de Stiinte Social-Politice „Stefan Gheorghiu”, supranumită Scoala Superioară de Partid. A fost, iniţial, reporter. Revoluţia l-a prins redactor-şef la ştiri.

Şi-a cerut scuze televizat telespectatorilor că a contribuit la dezinformarea lor pe vremea „Telejurnalului” , dar a rămas până în 1996 la cârma departamentului „Actualităţi”. A intrat în atenţia publică şi prin suspiciunea ca ar fi turnat la Securitate, prin asociere cu acuzele aduse de oameni din TVR colegului său Paul Soloc.

Decizia de numire a lui Roşiianu, publicată în Monitorul Oficial

Pentru că nu a identificat documente care să conţină informaţii transmise Securităţii de Cornelius Rosiianu, CNSAS a statuat că nu a fost colaborator sau angajat al Securităţii.

Compania Municipală Pază şi Securitate S.A. a fost înfiinţată pe 11 aprilie 2017 şi are ca obiect de activitate asigurarea pazei bunurilor municipalităţii, a parcurilor din subordinea ei şi a altor obiective stabilite de Consiliu. Pentru aceasta, ar angaja 2050 de paznici. 99,9% din acţiunile companiei sunt deţinute de Municipiul Bucureşti prin Consiliul General, iar 0.1% din companie de societatea Service Ciclop S.A. Are, în prezent, un capital social de 7.039 milioane de lei, iar pe 28 septembrie 2017, consilierii generali au aprobat un împrumut de 3,9 milioane de lei pentru companie.

(Foto: Captura Evenimentul Zilei)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. Bai frate ce de bani incaseaza un fost teleprompterist?! Si ce avere!!!

 2. Asteptam cu nerabdare ca dl @asistat sa-i ”tasteze” numele…
  Daca ar mai fi trait, tovarasul Bobu in mod sigur ar fi fost numit director la ASPA, doar ii placeau atat de mult cateii…

 3. Nu vreau sa pierd nici o ocazie sa multumesc PNL pentru blatul de la locale cand nu au inteles sa sustina cel mai bun clasat, adica USR. Astazi am fi avut alta coloratura in Bucuresti si poate chiar in tzara. Pentru blatul asta ordinar, nu o sa uit in veci PNL si nu o sa-i votez sa stea si-n cap.

  Cat despre Rosiianu, se vede clar ce caracatitza este in spatele PSD, nu o sa reparam mizeriile astea in 20 de ani, asta daca se intoarce roata peste 2 ani. Dar pana atunci tzara, Bucurestiul, o sa fie pustiite. Ah, si sa nu uit, Ciolos inca tzine discursuri in oglinda, nu-l preseaza nimeni, nu-i asa?!

  P.S.: Firea nu e blonda naturala?? Nu se poateee!

  • Si in mod personal, domnului Predoiu, cel cu orgoliu cat casa dar cu realizari … lipsa!

   Din pacate lumea uita repede … 🙁

 4. Securitatea multumeste vechile structuri GEN ROSIANU ,PAUL SOLOC ,,,, TREZITIVA ROMANIII

 5. Comunisti scarbosi!
  Muncesc pt a-i tine in spate!

 6. hahaha
  „la vremuri noi, tot noi” 🙂

  bagajele fratilor, si puneti degetul pe harta oriunde, acum cat e legal sa mai iesi din tara.