G4Media.ro

Firma nababilor PSD înfiinţată de Robert Negoiţă: fosta cumnată a primarului primește…

Firma nababilor PSD înfiinţată de Robert Negoiţă: fosta cumnată a primarului primește o mărire de 50% a salariului, deși firma pierde sute de mii de lei

Indemnizația netă a președintelui Consiliului de Administrație al firmei Internet şi Tehnologie S3, înfiinţată de Primăria Sectorului 3, crește de la 8.000 de lei lunar la 12.000 de lei lunar, potrivit unui proiect de hotărâre a Consiliului Local. Președintele CA este Cristina Elena Arghir, fosta cumnată a primarului Negoiță.

Arghir este economistă şi a condus Rin Grand Hotel, deținut de frații Negoiță. Ea nu are nici o experienţă în domeniul IT. Indemnizaţia sa ar urma să crească astfel cu 50%, o creștere greu de întâlnit în mediul privat.

Motivația creșterii uriașe de venit? ”Președintele CA nu are dreptul la ore suplimentare sau la ore plătite în week-end”, plus faptul că de la înființarea firmei ”efortul depus” de acesta a crescut, după cum arată proiectul de hotărâre.

Pe de altă parte, firma a înregistrat pierderi de aproape jumătate de milion de lei (456.424 de lei) doar în primul semestru din acest an, potrivit raportului de activitate publicat pe site-ul companiei.

De altfel, compania Internet şi Tehnologie S3 se remarcă prin salariile imense ale angajaţilor şi faptul că trăieşte aproape exclusiv din contracte cu statul. Raportul de activitate pe primul semestru al acestui an arată că singurele contracte încheiate de firmă sunt cu primăria, instituții și firme din subordinea primăriei.

Proiectul de hotărâre prevede și creșterea remunerației pentru restul membrilor Consiliului de Administrației, la 15% din remunerația președintelui CA.

Anda-Ioana Negoiţă, şefa tineretului PSD din sector, administrator al paginilor de internet PSD Bucureşti, PSD Sector 3 şi TSD Sector 3, după cum a publicat chiar ea pe Facebook, a primit şi ea un loc în Consiliul de Administraţie a firmei de internet.

Un alt membru al Consiliului de Administraţie este Adrian – Marian Cocoș, fost candidat pe listele PSD pentru Consiliul Local al sectorului 3, student la Politehnică şi membru al partidului de guvernământ.

Ceilalţi membri ai CA sunt: Dinu Luiza Florentina, fostă angajată a Primăriei Sectorului 3, actual Director Juridic la Asociaţia Municipiilor, Petruţ Cosmin Matei, economist la Spitalul Colentina, Emma – Elena – Mihaela Popa, asistent universitar la Facultatea de Transporturi de la Politehnica Bucureşti, şi Angela Radu, persoană fizică autorizată specializată în organizare expozițiilor, târgurilor și congreselor sau consultanţă în afaceri şi management.

În 2017, în puţinele luni de funcţionare, banii cheltuiţi au ajuns în deplasări de afaceri pentru testare piaţă şi tratative comerciale pe bază de invitaţie -11.021,95 de lei, contract de servicii de formare profesională – 1.040,00 de lei, o Dacie Duster – 69.561, 32 lei. (Sursa)

În 2018, printre priorităţile conducerii apar asistenţa juridică sau cursurile de perfecţionare.

Asistenţa juridică: Deşi în organigrama societăţii apare un post de consilier juridic, pe 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun, Societatea Internet şi Tehnologie S3 SRL încheie un contract de asistenţă juridică cu „Moldoveanu Remus Alexandru – Cabinet de avocat”. Deşi societatea are, pe site, secţiune specială pentru publicarea contractelor, acesta nu se regăseşte. Remus Alexandru Moldoveanu a fost timp de un deceniu, până în 2016, jurist în Primăria Sectorului 1 condusă de Andrei Chiliman (sursa). Din contractul cu nou-înfiinţată societate comercială, avocatul bucureştean a încasat 19957.06 de lei ( 3,220. de lei în februarie, 4,159.05 de lei în martie şi 4,545.50 de lei şi 2,490.08 de lei în mai, 1,383.38 în iunie, 4,159.05 în august.)

Cursurile de perfecţionare sunt întinse pe tot parcursul anului: pentru administrator site, inginer proiectant, tehnician în sisteme de securitate sau stingere incendii. Angajaţii Internet şi Tehnologie Sector 3 merg la cursuri de formare profesionala în domeniul infrastructurii de videowal, formare profesionala în domeniul infrastructurii de rețea de comunicație sau electrician exploatare medie și joasă tensiune, domenii în care, teoretic, angajaţii ar fi trebuit să aibă experienţă.

Articolul este publicat în cadrul proiectului ”Capitalismul de stat”, finanțat de Fondul pentru Democrație.

Foto: Ovidiu Micsik – InquamPhotos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Visul multor romani, sa nu faca nimic pe 3000 de euro lunar.

    De-aia merge tara prost.

  2. Astea-s taxele si impozitele noastre….care se duc pe salariile unor oligofreni

  3. Astea sunt cei se considera nevinovati ca fura de la STAT de parca statul nu inseamna tot oameni!

  4. Presedinte de CA cu ore suplimentare??? Astia pe ce lumea…..lor traiesc?

  5. HA HA HA, NE JEFUIESC „LEGAL”. ASTA ARE CU DOI NEURONI MAI MULT DECAT DANCILA. DE AIA SI-A LUAT SI DOCTORAT, SUPT DOMNIA SINISTREI ABRAMBURICA.

  6. ACUM PLANTEAZA PANSELUTE LA 20 EURO BUCATA, STIE CINEVA CATE ? BORFASIA PERFECTA.

  7. V-ATI INTEBAT CUM DE E FINANTATA ECHIPA DINAMO DE OAMENI DEOSEBITI. MAI TOTI AU AVUT PROBLEME CU LEGEA. MARTIRI. TORTURATI DE STATUL PARALELE.

  8. ANGAJATIMA si pe mine, am o diploma de electronist dar va promit ca nu mai stiu nimic din ce am invatat, nu am nici un fel de experienta dar sunt gata sa urmez cursuri, mai ales cursuri in strainatate, vreau un salariu de minim 5000 Lei lunar, sunt gata sa dau un comision din salariu de 20% lunar, sunt gata sa „respect” si legile tarii daca se cere. Sunt gata sa votez cu cine vreti voi, asta daca ma angajati, voi sustine partidul 100%

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.