G4Media.ro

Firma deținută de soțul parlamentarului PSD Laura Vicol a sponsorizat Primăria Constanța…

sursa foto: Facebook\ Vladimir Ciorbă

Firma deținută de soțul parlamentarului PSD Laura Vicol a sponsorizat Primăria Constanța cu un spațiu de fitness în aer liber, în valoare de 50.000 de euro

Primăria Constanța a anunțat, luni, începerea lucrărilor la amenajarea unui spațiu de fitness în aer liber, pe plaja Modern. Investiția, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, este plătită de societatea Nordis Management, deținută de Vladimir Ciorbă, soțul avocatei Laura Vicol care este în prezent parlamentar PSD.

Vicol și Ciorbă sunt finii de cununie ai ex-fugarului ofițer SRI Daniel Dragomir, cunoscut susținător al modificării legilor Justiției pe vremea fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Daniel Dragomir, nașul lui Ciorbă, acționar la Nordis Management, a fost condamnat definitiv în România la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție.

Totodată, Laura Vicol, apropiată de Elena Udrea și Alina Bica, a fost avocata fostei șefe DIICOT și obișnuia să fie o prezență constantă în studiourile RTV și Antena 3.

Tot Vicol a mai candidat, la europarlamentarele din 2019, pe listele PRU, o formațiune politică fondată de Sebastian Ghiță și cu un puternic mesaj anti-european și suveranist. Laura Vicol a fost și avocata multor personaje controversate, printre care unul dintre liderii Clanului Sportivilor, dar și Nuţu şi Sile Cămătaru.

Cum a ajuns Nordis să sponsorizeze Primăria Constanța?

Momentul care a marcat începutul lucrărilor a avut loc luni, iar la eveniment a participat doar o parte a presei, cea care a fost anunțată de Horia Constantinescu, director al Direcției Generale Gestionare Servicii Publice. Ulterior, Constantinescu a declarat pentru Info Sud-Est și G4Media că jurnaliștii nu au fost discriminați și nici selectați, ci a fost vorba de o eroare de comunicare:

”Îmi cer scuze pentru neplăcerile create, a fost o problemă de comunicare, fapt pentru care, ca să evităm astfel de situații în viitor, și eu, și doamna Felicia Ovanesian vom lua parte la grupul de presă al Primăriei Constanța pentru a transmite mai ușor, tuturor jurnaliștilor, ceea ce avem de transmis. Totul s-a întâmplat cu 20 de minute înainte de eveniment, am sunat câțiva jurnaliști pe care îi aveam în telefon și i-am rugat să își anunțe toți colegii. Îmi cer scuze încă o dată și vă asigur că nu e vorba de niciun fel de discriminare sau împărțire a presei după vreun criteriu. Garanție cred că stă comunicarea mea foarte bună cu toți jurnaliștii din perioada în care eram la Protecția Consumatorului. Cât despre investiție, Nordis a căutat Primăria Constanța pentru a face sponsorizarea. Cred că toată lumea știe cine e Nordis și nu văd care e problema în amenajarea unui spațiu de fitness în aer liber (…) Cred că filtrul de alegere a sponsorilor primăriei ar trebui să țină cont de activitatea firmei, să nu aibă datorii sau istoric penal, la fel și a persoanei care face o sponsorizarea, să nu aibă condamnări penale. În rest, nu văd o problemă”, a transmis Horia Constantinescu.

City managerul Primăriei Constanța, Felicia Ovanesian, a declarat pentru Info Sud-Est și G4Media că, în demersul sponsorizării, administrația locală a fost contactată de societatea Nordis Management care a propus să suporte finanțarea amenajării unui parc fitness pe plaja Modern.

Primarul Vergil Chițac a transmis, prin purtătorul de cuvânt Alin Vintilă, că sponsorizarea pentru amenajarea parcului de fitness ”se încadrează în prevederile legale în vigoare”, iar demersul persoanelor fizice sau juridice care doresc să contribuie la îmbunătățirea spațiilor publice ”este unul binevenit ce promovează implicarea în bunul mers al comunității”:

”Conform Codului Administrativ, articolul 291, alineatul 3, litera C), acceptarea donațiilor făcute către unitățile administrativ-teritoriale se aprobă prin dispoziția conducătorului instituției administrației publice locale, pentru bunurile a căror valoare de piață este mai mică sau egală cu 500.000 lei. Contractul de sponsorizare pentru realizarea parcului pentru activități de fitness din zona plajei Modern se încadrează în prevederile legale în vigoare. Demersul unei persoane fizice sau juridice ce dorește să contribuie în condiții legale la îmbunătățirea spațiilor publice este unul binevenit ce promovează implicarea în bunul mers al comunității”, a transmis primarul Vergil Chițac prin purtătorul său de cuvânt.

Grupul Nordis este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Mamaia Nord și Năvodari, care a construit la granița dintre cele două localități „un complex de 5 stele format din 4 corpuri de clădire, fiecare cu 11 etaje, unite prin zona de lobby, având în componență 712 camere și apartamente de hotel și 620 apartamente rezidențiale, totul pe o suprafață de 80.000 mp și 10.000 mp de plajă”, conform informațiilor de pe site-ul grupului.

Grupul Nordis nu a transmis niciun punct de vedere până la publicarea acestui material.

Context

Primăria Constanța a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, demararea lucrărilor pentru amenajarea unui spațiu de fitness, motivând că orașul duce ”o lipsă acută de parcuri tematice, parcuri care să fie destinate unui public țintă și care să satisfacă anumite nevoi ale populației”:

”Prin urmare, city managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, a dat astăzi startul lucrărilor primului proiect prin care constănțenii vor putea beneficia de un spațiu modern, echipat corespunzător, în care să poată face fitness în aer liber”, se arată în comunicatul Primăriei Constanța.

Parcul de sport va fi dotat cu 47 de aparate de fitness, o pistă pentru alergat și va fi înfrumusețat cu arbori, arbuști și flori, dar nu vor lipsi nici băncile, coșurile de gunoi ori stâlpii de iluminat, se mai arată în comunicatul primăriei.

City managerul Constanței, Felicia Ovanesian, a transmis că amenajarea va fi gata la sfârșitul săptămânii viitoare: „Până la sfârșitul săptămânii viitoare vom avea un spațiu de agrement pentru fitness. Vom avea parte și de o zonă de spațiu verde care va fi dotată cu sistem de irigații, o pergolă pentru umbră și toate condițiile pentru a putea desfășura aceste activități în mod decent“.

Proiectul, în valoare de 250.000 lei, va fi realizat în baza unui contract de sponsorizare încheiat între Primăria Constanța și Nordis Management SRL.

sursa foto: Facebook\ Vladimir Ciorbă

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. foarte frumos doamna Ciorba. dar sponsorizarea vine de la clanul sportivilor

  • esti in eroare, banii vin de la fraierii care au platit apartamente si nu au primit nimic.
   Hartii si contracte fara valoare.
   Va mai aduceti aminte de MTS imobiliare?
   Teapa tip caritas cu apartamente?
   Ultimii inscrisi nu o sa mai primeasca nimic.

 2. care e problema cu sponsorizarea?
  au dat, nu au luat, deci unde e problema?
  doar un pretext sa mai pomeniti de PRU, Ghita, mesaje nationaliste si alte sperietori pt publicul care nu are circumvolutiuni ci #

  • au dat, dar de unde au luat ce au dat, asta era intrebarea. cand auzi PSD deja ti se ridica multe semne de intrebare. pt tine nu, probabil de la alea prea multe circumvolutiuni.

  • verifica portalul instantelor, vei vedea ca d-l Ciorba are mai multe dosare penale pe rol, pentru rambursari nelegale de TVA

 3. ,,nordis ,, are vechi legaturi cu primaria constanta inca de pe vremea lui mazare ca de … sa faci o asemenea investitie in mamaia nu se putea fara binecuvintarea administratiei psd Ce au donat acum e praf in ochi sau echivalentul unei spagi de atunci Astia de acum nu au vrut sa se minjeasca si investitorii au vrut sa-i imbuneze

 4. Parca vad ca acele constructii ale Nordis sunt fix in perimetrul retrocedarilor ilegale de pe vremea lui Mazare.