G4Media.ro

Firea: Nu există nicio motivaţie legală, logică şi umană pentru care e…

Firea: Nu există nicio motivaţie legală, logică şi umană pentru care e menţinut închis Spitalul Colentina / Nu a avut, ca spital suport COVID, mai mult de 100 de pacienţi în vârf de pandemie/ Starea pacienţilor cronici care erau trataţi la Colentina s-a înrăutăţit

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, acuză Direcţia de Sănătate Publică de faptul că „blochează” deschiderea Spitalului Colentina şi afirmă că „nu există nicio motivaţie legală, logică şi umană” pentru a menţine închisă această unitate medicală.

„Nu există nicio motivaţie legală, logică şi umană pentru care este menţinut închis Spitalul Colentina – cu 860 de paturi -, care nu a avut, ca spital suport COVID, mai mult de 100 de pacienţi în vârf de pandemie, şi care puteau fi trataţi în cele două spitale de boli infecţioase şi tropicale din Capitală. DSP – cea care a blocat la ordinul Ministerului Sănătăţii testarea din Capitală – blochează acum şi deschiderea Spitalului Colentina. În această perioadă, starea pacienţilor cronici care erau trataţi la Colentina s-a înrăutăţit. Categoric, pandemia nu a trecut, virusul e printre noi, va trebui să ne obişnuim cu aceasta, să ne ferim cât mai mult de contaminare, dar când toată omenirea a trecut la un alt Plan de reacţie sanitară, pentru a reporni economia, puternic afectată, şi pentru a-i trata eficient şi pe ceilalţi bolnavi – non COVID -, noi am rămas încremeniţi în proiect. Da, ştiu, prin inducerea stării de panică în societate, manipularea găseşte teren fertil. Dar, va veni şi ziua decontului”, scrie edilul general, sâmbătă, pe Facebook.

Gabriela Firea menţionează şi măsurile pe care le-a luat Primăria Capitalei în contextul pandemiei.

„Pentru toţi apostolii apocalipsei, amintim faptul că, pe când ei susţineau că vine o ‘gripă uşoară’ şi că nu e bine să ne ‘isterizăm’, unii din această ţară chiar ne pregăteam temeinic pentru o criză sanitară serioasă. Am achiziţionat cinci aparate de testare RT – PCR, am dotat spitalele administrate de Primăria Capitalei, am cazat medicii şi asistenţii pentru a-şi proteja familiile, am testat cadrele medicale, ca şi alte instituţii şi fundaţii am ridicat în timp record un spital modular COVID-19 cu 500 de locuri – nu din ‘carton’, care oferă condiţii optime de tratament şi cazare (sperăm să nu fie nevoie şi de această unitate exterioară): medici pregătiţi, aparatură, tratamente, alimentaţie potrivită, aer condiţionat, tv, apă/canalizare, wi-fi”, se mai arată în postare.

Mai mulţi medici, cadre medii şi personal auxiliar de la Spitalul Colentina au semnat o petiţie prin care solicită redeschiderea unităţii medicale şi pentru pacienţii non-COVID, invocând faptul că unitatea cu 867 de paturi tratează în prezent mai puţin de 100 de persoane asimptomatice cu coronavirus.

Sursa: Agerpres

Sursa Foto: Facebook/ Gabriela Firea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Doctor G. Firea omoară cov 19.
  De frica o sa plece de aici.
  Ca sa manipuleze electoratul pentru vot!

 2. Hop si toapa cand simte miros electoral. Pana acum n-o interesa.

 3. Hoața strigă hoții…de parcă nu Firea a demis directorii și transformat Colentina in spital Covit 19.

 4. Duamna duoktor Fierea ce-mi place de dvs.
  Parca ma uit la filme cu prosti.

 5. Madam, șezi încă o săptămână, posibil să se umple treptat (Doamne ferește…). Motivul Colentinei ca spital-suport e că se află în aceeași curte cu Balș, poți la nevoie să trimiți doctorii dintr-o parte în alta.

 6. Totuși se poate ..vorba unui clasic in viata FESENEULUI să lăsăm luna februarie cu 28 zile si 29 odata la 4 ani ? Cateva baraci dotate cu echipament nu inseamnă SPITAL … Așa dacă tot ați pomenit de spital poate reușiți un text scurt si despre șele 8 spitale regionale șî cam cât de bune erau ele. Dar după modelul Uliței de mare viteză Craiova-Pitești ( care era gata gata să lege 3 borduri) sau cam ținut în plan cam cat s-a terminat confierința de propagandă bolșevică . Între timp vedem adevărata grijă pe care o manifestați ..din plin față de conferințele de presă ale lui Nicușor Dan. Doamnă ești pierdută cu firea ? Aceste fapte au loc într-o capitală europeană iar in afara televizuinii la care ați prestat mai dau șă halții imagini !!! Prișepi că după în lume știrile din Tanganica..urmează actiunile de tip tribal din București cu Bălănel viceprimar de capitală ? Mai mult nu uita că e capitala țării nu feseneului !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.