G4Media.ro

Firea: Lauda primarului general privind fondurile nerambursabile atrase în mandatul său este…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Firea: Lauda primarului general privind fondurile nerambursabile atrase în mandatul său este o sfidare / Un miliard de euro a fost atras de Primăria Capitalei în mandatul meu

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea (PSD) susține că actualul edil Nicușor Dan s-a lăudat în privința fondurilor europene nerambursabile atrase de fapt în mandatul ei de primar.
Firea a susținut, miercuri, într-o postare pe Facebook, că 1 miliard de euro, fonduri europene nerambursabile, a fost atras de Primăria Capitalei în mandatul ei ca primar general.
„Sunt fapte concrete pe care nu le poate șterge nimeni, bani investiți în București pentru confortul cetățenilor! Cel mai ușor este să te lauzi cu munca altcuiva. N-am făcut asta niciodată și nici nu mă voi preta la a confisca pentru voturi munca oamenilor. Lauda de ieri a primarului general, privind fondurile nerambursabile atrase în mandatul său, este o sfidare nu la adresa mea ci față de toți oamenii de bună credință care au muncit enorm în mandatul meu de primar general”, a adăugat Firea.
Aceasta a precizat că numai pentru cele aproape 300 de milioane de euro pentru reparațiile atât de necesare ale conductelor de termoficare s-a lucrat aproape trei ani. „Proiectul depus la Comisia Europeană a fost extrem de complex și nu putea fi lucrat pe genunchi și peste noapte. Cu atât mai mult nu putea fi lucrat într-o lună de la preluarea mandatului, pentru că doar atât timp i-a luat primarului general să-și pună semnătura pe contractul de finanțare ținut la sertar de principalul său susținător, un om politic de tristă amintire.”
„Cât privește banii europeni pentru achiziția celor 100 de tramvaie noi, nu cred că a uitat cineva întreaga epopee. Știe orice bucureștean că licitația a fost demarată și finalizată în mandatul meu, că am semnat contractul și, la fel ca la termoficare, a fost ținut la sertar și returnat pentru două virgule în plus doar ca să-l semneze actualul primar general, să și-l treacă în portofoliu”, mai afirmă Firea.
„Nu-mi place lauda de sine, dar e bine ca bucureștenilor să li se spună adevărul”, continuă ea.
Gabriela Firea menționeacă, atunci când a ajuns primar general, de atragerea fondurilor europene se ocupa o mâna de oameni și a înființat „o întreagă direcție care a reușit lucruri fantastice într-un timp scurt”.
„De exemplu, Glina 2 este un proiect ce l-am găsit blocat când am devenit primar general. În septembrie 2017 am semnat ordinul de începere a celui mai mare proiect de mediu din România, cu o valoare de aproximativ 390 de milioane de euro, finanțat prin POIM 2014 – 2020. În domeniul transporturilor, Primăria Capitalei a obținut în mandatul meu, finanțare nerambursabilă, prin Programul Operațional Regional și de la Fondul de Mediu, pentru 14 proiecte de achiziție a unor noi mijloace STB – autobuze hibrid, autobuze electrice si tramvaie – și de modernizare a 1,1 km cale dublă linie de tramvai pe Bd. Vasile Milea, pe traseul liniilor de tramvai 1 și 10, în valoare totală de 370 milioane euro, din care 276 milioane de euro nerambursabili. Lucrările de modernizare a sistemului de canalizare din Capitale și extinderea rețelei de apă potabilă au fost finanțate cu aproape 83 de milioane de euro fonduri nerambursabile atrase până în 2020”, încheie Firea.
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marţi că, în ultimii trei ani, primăria a atras fonduri nerambursabile în valoare totală de 3.857.867.111 lei, pentru diferite proiecte de dezvoltare a Bucureştiului, relatează Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Hotărâți-vă, cât au fost fondurile : 1 milion de euro ( în titlu, o sumă ridicolă ) sau 1 miliard ( în text )

  • Taratura a incercat sa stopeze construirea spitalului pentru copiii cu cancer de catre acea fun.datie si a bagat Bucurestiul in faliment cu panselute la suprapret si are tupeul sa vorbeasca dupa ce-a facut sorsa prin azielele groazei?

 2. eee, lasa coana fiere-rea, ca si „matematicianul” grindeanu se lauda cu proiecte semnate , dar pornite de USR prin PNRR

  apropo cum mai e cu azilurile groazei? tot nu o mai stii pe „sora-ta” pe sofer?

 3. azilele din voluntari sunt ok acum? s-au rezolvat peste noapte la partid?!

 4. Internetul și hârtia accepta orice. Cine citește sau aude la tv chestiile astea are senzația că Firea a lăsat primăria capitalei mai ceva ca la Viena. Despre datorii și nedeschiderea unor șantiere precum piata Unirii și termoficarea… nimic. Despre linii de tramvai reparate…nimic. despre închiderea șantierului Flamaropol ce-o mai spune? Despre ratingul Capitalei pe vremea ei?

  • Madam spune exact ce trebuie/vor sa auda votantii ei/PSD. Asta minte mai mult decat respira. Probabil crede si ea ce minte. Mitomana irecuperabila.

 5. Firea cand deschide gura scuipa minciuni si ura. Pandele, o sa ai viata grea acasa dupa alegeri.

 6. Mai bine faci în continuare ce știi tu mai bine. Adică lui Pandele.

 7. Foarte frumoasa Gabita in rosu’ aprins…daca mai da si un kg de faina, malai si un litru de ulei o sa o votez la anu’

 8. Are dreptate sf fireascheva , ea a atras și adus 1 miliard șpagă la partid ca de aia a repus-o covrigarul în drepturi !

 9. Fierea minte cum respira. A uitat ce balamuc a facut cu podul de la Dna Ghica ??A uitat cum a sifonat banii pe spectacole si panselute ??

 10. Pai din cate știu eu primăria, in timpul doamnei Firea, nu putea accesa Fonduri UE datorită datoriilor. Cum a putut accesa fonduri? Minte?

 11. Ooops…1 miliard ?!? Numarul ala cu multe zerouri de te doare mana daca le scrii pe toate ?
  Si unde, in ce anume zice dansa ca se regasesc banii astia in Bucuresti ?
  Lasati, nu mai fiti rai si nu mai calculati procentul dus pe paraindarat ! :)))